Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τι είναι η ‘ενεργειακή’ απώλεια βάρους;
Τι είναι η ‘ενεργειακή’ απώλεια βάρους;

Τι είναι η ‘ενεργειακή’ απώλεια βάρους;

  • December 14, 2010
  • 0 Likes
  • 21 Views
  • 0 Comments

Ο Κωνσταντίνος Λιάτσικος, Dr. of Naturopathy, Διδάκτωρ Φυσιοπαθητικής Κολλεγίου Clayton U.S.A. εξηγεί στο Υγείαonline.gr, τι είναι η ενεργειακή απώλεια βάρους.

Από τις πρώτες ημέρες χάνουμε λίπος, το δέρμα μας λάμπει και η διάθεσή μας «ανεβαίνει». Κάθε διατροφικό πλάνο διαρκεί 20 ή 40 ημέρες και είναι αυστηρά προσωπικό.

Πόσο συχνά σας συμβαίνει να αισθάνεστε ότι δεν έχετε ενέργεια μετά από ένα γεύμα ή να αναζητείτε ένα καλό γλυκό για να αισθανθείτε πλήρεις; Το πιθανότερο είναι ότι σε αυτό το γεύμα καταναλώσατε τροφές που είναι «ακατάλληλες» για τον οργανισμό σας.

Η ενεργειακή διατροφή βασίζεται στην αρμονία και την επάρκεια οργανικών και ανόργανων ουσιών στο ανθρώπινο σώμα.

Πως γίνεται αυτό;

Καταναλώνοντας συγκεκριμένες τροφές συγκεκριμένες ώρες της ημέρας βοηθάμε τον οργανισμό μας να διατηρήσει τη ροή της ενέργειας στο σώμα αλλά και να χάσουμε βάρος.

Η θεωρία της ενεργειακής διατροφής στηρίζεται στην εποχή της γέννησης, η οποία μας δίνει την βιοχημική σύσταση του οργανισμού, βάση των κλιματολογικών συνθηκών (καλοκαίρι-χειμώνας-φθινόπωρο-άνοιξη).

Η ποιότητα των τροφών, ανάλογα με την εποχή, ποικίλει σε ουσίες οργανικές και ανόργανες. Έτσι και οι άνθρωποι, ανάλογα με την εποχή της γέννησης τους, έχουν ιδιαίτερη χημική σύσταση.

Ορισμένα στοιχεία ενδέχεται να υπερτερούν και άλλα να είναι σε υποτονική κατάσταση. Με το πέρασμα του χρόνου, το χημικό εργοστάσιο που λέγεται «σώμα» στην προσπάθεια του να κρατήσει ισορροπίες και να λειτουργεί καλύτερα, αλλάζει τον τρόπο των καύσεων, επιβραδύνει, συσσωρεύει, επιταχύνει ανάλογα με τη διατροφική ύλη που του δίνουμε να επεξεργαστεί.

Η ενεργειακή διατροφή αποκαθιστά τη χαμένη ισορροπία

Η ενεργειακή διατροφή αποκαθιστά τη χαμένη ισορροπία, δίνοντας ουσίες, μέσα από τη διατροφή, οι οποίες «ξυπνούν» τον οργανισμό. Έτσι χάνουμε ευκολότερα λίπος βοηθώντας το σώμα να φτάσει σε επίπεδα σωματικού βάρους που συμβαδίζουν με την οστική και μυϊκή μάζα.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες ημέρες του προγράμματος. Βελτιώνεται η όψη του δέρματος, χάνουμε βάρος χωρίς να έχουμε απώλεια υγρών και το βασικότερο, αλλάζει η ψυχική μας διάθεση, καθώς, το λίπος μπλοκάρει την ενέργεια του οργανισμού.

Η ημερομηνία έναρξης ενός ενεργειακού διατροφικού προγράμματος είναι συγκεκριμένη. Η διάρκεια του ορίζεται σε 20 ή 40 ημέρες και θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο ειδικός:

• Διατροφικές συνήθειες
• Ιστορικό παθήσεων
• Τροφές που προκαλούν α δυσανεξία και υπερφόρτωση στον οργανισμό.

Σημείωση: Το ίδιο πρόγραμμα δεν ταιριάζει σε άλλο άτομο, εκτός από αυτό για το οποίο έχει σχεδιαστεί. Οι ημερομηνίες είναι συγκεκριμένες, οπότε τα στοιχεία και τα δεδομένα που έχουμε, αφορούν το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Το ίδιο διατροφικό πρόγραμμα δεν μπορεί να επαναληφθεί μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα, διότι βγαίνει με γνώμονα τα δεδομένα του 40ημέρου και το οποίο φυσικά δεν επαναλαμβάνεται.

Κωνσταντίνος Λιάτσικος, Dr. of Naturopathy
Διδάκτωρ Φυσιοπαθητικής Κολλεγίου Clayton U.S.A.
Διαχείριση Βάρους – Φυσικό Λίφτινγκ Προσώπου – Κυτταρίτιδα – Ευεξία

www.holisticbeauty.gr

Επιμέλεια άρθρου υγείας: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline