Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τα σταφύλια προστατεύουν καρδιά και διαβήτη
Τα σταφύλια προστατεύουν καρδιά και διαβήτη

Τα σταφύλια προστατεύουν καρδιά και διαβήτη

  • May 13, 2010
  • 0 Likes
  • 22 Views
  • 0 Comments

Η κατανάλωση σταφυλιών σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και εμφάνισης διαβήτη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που δημοσιεύεται στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Τα σταφύλια μειώνουν την αρτηριακή πίεση, βελτιώνουν τη λειτουργία της καρδιάς, μειώνουν τους παράγοντες κινδύνου για την καρδιαγγειακή νόσο και το μεταβολικό σύνδρομο – μια κατάσταση που προηγείται συχνά με την ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Michigan, η ευεργετική επίδραση των σταφυλιών οφείλεται στις ιδιότητες των αντιοξειδωτικών που περιέχουν.

Για τους σκοπούς της ερευνητικής μελέτης οι επιστήμονες έκαναν πειράματα με ποντίκια. Τα τρωκτικά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, που η μια ομάδα τρέφονταν με τρόφιμα εμπλουτισμένα με λευκά και κόκκινα σταφύλια.

Μετά από τρεις μήνες οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι αρουραίοι που είχαν τραφεί με εμπλουτισμένα τρόφιμα σταφυλιών είχαν χαμηλότερη πίεση αίματος, βελτιωμένη καρδιακή λειτουργία και μείωση των δεικτών φλεγμονής στην καρδιά και στο αίμα. Επίσης στα τρωκτικά παρατηρήθηκαν μειωμένα επίπεδα τριγλυκεριδίων και αυξημένη ανοχή στη γλυκόζη.

Πηγή:  Daily Telegraph

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline