Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια βλέποντας τηλεόραση – Ο εφιάλτης του… τηλεκοντρόλ

Μια κουραστική ημέρα φτάνει στο τέλος της και βρίσκεις τον εαυτό σου ξαπλωμένο στον καναπέ, με το τηλεκοντρόλ ανά χείρας. Είναι μία από τις αγαπημένες σου στιγμές της ημέρας: Η ώρα να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την αγαπημένη σου σειρά, τους ήρωες σε νέες περιπέτειες, για να ξεχάσεις για λίγο τις δικές σου.

Το ίδιο, όμως, ισχύει και για το ταίρι σου, που έρχεται και διεκδικεί τον χώρο, το τηλεκοντρόλ, την τηλεόραση…Και κάπου εκεί ξεκινούν τα προβλήματα. Αν συγκατοικείς, είναι σχεδόν απίθανο να μην έχεις αντιμετωπίσει κάποια στιγμή τη «μάχη του τηλεκοντρόλ». Μπορεί, άραγε, να βρεθεί μια χρυσή τομή, ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι;

Παρακάτω θα βρεις τα 7 συχνότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια όταν βλέπουν μαζί τηλεόραση και προτείνει λύσεις για να ξεπεράσετε τα εμπόδια και να απολαύσετε τη στιγμή:

  • Πρόβλημα 1: «Απιστία»

Εσύ έχεις πρωινό ξύπνημα, αλλά το ταίρι σου όχι. Όταν ξυπνάς, ξέρεις την αλήθεια: Είδε τα επόμενα επεισόδια της σειράς που παρακολουθείτε μαζί χωρίς εσένα. Σε καταλαβαίνουμε, είναι ασυγχώρητο…

Η Λύση: Καθιερώστε απαράβατους κανόνες για τις εκπομπές που παρακολουθείτε μαζί. Θα πρέπει, ωστόσο, να οριοθετήσετε και τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος παραβιάσει αυτούς τους κανόνες. Αν κάποιος δει τα επόμενα επεισόδια, θα πρέπει να κρατήσει όλα τα μυστικά της συνέχειας για τον εαυτό του. Τα spoilers είναι αμάρτημα θανάσιμο.

  • Πρόβλημα 2: Ασυγχρονία…χαρακτήρων

Η παρακολούθηση μιας σειράς είναι σαν ένα γευστικό πιάτο σε ένα εστιατόριο: Υπάρχουν εκείνοι που θέλουν να το καταβροχθίσουν γιατί ανυπομονούν να νιώσουν την απόλαυση που θα τους προσφέρει. Και υπάρχουν και οι άλλοι, εκείνοι που θέλουν να αδειάσουν αργά – αργά το πιάτο τους, να απολαύσουν κάθε μπουκιά σαν μια μικρή ιεροτελεστία. Αν εσύ και το ταίρι σου ανήκετε σε αυτές τις δύο διαφορετικές κατηγορίες, τότε θα πρέπει να συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι μάλλον δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε μαζί μια σειρά.

Η Λύση: Καθορίστε συγκεκριμένους χρόνους για το πότε καθένας από τους δυο σας θα απασχολεί την τηλεόραση για να ικανοποιεί τις προσωπικές του επιθυμίες. Αν, όμως, η παρέα του άλλου είναι μέρος της απόλαυσης της παρακολούθησης μιας σειράς, τότε ο συμβιβασμός είναι η λύση. Βρείτε έναν μέσο χρόνο παρακολούθησης, που θα ικανοποιεί, σε κάποιο βαθμό, και τους δύο.

  • Πρόβλημα 3: Αυτός ο γλυκός ύπνος

Και πάλι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Εκείνοι που το μάτι παραμένει ορθάνοιχτο όσο παίζει στην τηλεόραση η αγαπημένη τους σειρά και οι άλλοι, για τους οποίους μάλλον το νέο επεισόδιο λειτουργεί ως τρόπος χαλάρωσης. Και είναι εκείνο το σημείο που τα μάτια αρχίζουν να κλείνουν κι έρχεται εκείνος ο γλυκός ύπνος…που όμως δεν επιτρέπει και στον άλλον να συνεχίσει τη σειρά που βλέπετε μαζί. Εσύ ζητάς την άδεια να προσπαθήσεις πάλι αύριο να παρακολουθήσεις τη συνέχεια, αφήνοντας με την όρεξη το ταίρι σου, που θέλει αμέσως να μάθει τι θα γίνει μετά.

Η Λύση: Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά όταν νυστάζεις, εκτός ίσως από το να είσαι ειλικρινής με το ταίρι σου από την αρχή. Θα πρέπει, επίσης, να του δώσεις το δικαίωμα να συνεχίσει την παρακολούθηση, αφού πρώτα σου υποσχεθεί ότι δεν πρόκειται να σου αποκαλύψει τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της συνέχειας, αλλά θα σε αφήσει να τις ανακαλύψεις στον δικό σου χρόνο.

  • Πρόβλημα 4: Τεστ κοπώσεως

Αποτελεί με κάποιο τρόπο τη συνέχεια του προηγούμενου προβλήματος. Κάθεσαι δίπλα στο ταίρι σου και νιώθεις το σώμα του να χαλαρώνει, τα μάτια να κλείνουν…και αρχίζεις τις φωνές: «Ξύπνα, το βλέπω ότι κοιμάσαι. Πες μου τι έδειξε πριν λίγο». Το ταίρι σου, από την άλλη, προσπαθεί να σε πείσει ότι δεν έχασε λεπτό, αλλά δεν πείθει κανέναν…

Η Λύση: Όσο κι αν πονάει να συνειδητοποιείς ότι περίμενες όλη μέρα να έρθει η στιγμή που θα παρακολουθήσετε μαζί τη συνέχεια και τελικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, είναι σημαντικό να δείχνεις συμπόνια και κατανόηση για την κούραση του άλλου. Αξιοποίησε αυτή την ευκαιρία για να κοιμηθείς κι εσύ περισσότερο ή συζήτα με το ταίρι σου το ενδεχόμενο να δείτε ξεχωριστά τη συνέχεια της σειράς.

  • Πρόβλημα 5: Η απαραίτητη παύση

Μπορεί το ταίρι σου να πρέπει να κάνει ένα επείγον τηλεφώνημα. Ή να πείνασε και να θέλει να ετοιμάσει κάτι για να φάει. Ή να θέλει να σου πει άμεσα κάτι, για να μη το ξεχάσει μετά. Ό,τι κι αν συμβαίνει, ένα είναι το σίγουρο: Διακόπτει τη ροή, τον ειρμό σου, σε βγάζει από την ιστορία και σε επαναφέρει στην πραγματικότητα.

Η Λύση: Προσπαθήστε να περιορίσετε αυτές τις διακοπές στις απολύτως απαραίτητες. Αφήστε κάποιες ενέργειες για το διαφημιστικό διάλειμμα ή το τέλος του επεισοδίου. Άλλωστε, τα περισσότερα πράγματα που διακόπτουν τη ροή της παρακολούθησης μπορούν πραγματικά να περιμένουν.

  • Πρόβλημα 6: Διαφορετικές δεσμεύσεις χρόνου

Εσύ έχεις μία ώρα διαθέσιμη, ενώ το ταίρι σου μισή. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση;

Η Λύση: Συζητήστε ποιες σειρές θέλετε και οι δύο να παρακολουθήσετε και ποιες ενδιαφέρουν μόνο τον έναν. Αξιοποιήστε τον κοινό χρόνο, βλέποντας αυτά που από κοινού επιθυμείτε και επιτρέψτε ο ένας στον άλλο να δει στον υπόλοιπο χρόνο αυτά που έχετε διαλέξει ξεχωριστά.

  • Πρόβλημα 7: Ο εφιάλτης των ένοχων σνακ

Είναι εκείνη η κρίσιμη στιγμή που οι ήρωες βρίσκονται μπροστά σε ένα καθοριστικό γεγονός. Αυτό που περίμενες να δεις από το τρέιλερ, αυτό που περιμένεις σε όλο το επεισόδιο. Και τότε ξαφνικά ακούγεται ένας περίεργος ήχος και χάνεις την ατάκα. Αποσυντονίζεσαι και χάνεις την προσοχή σου στην πλοκή. Τι έφταιξε; Μα φυσικά το άνοιγμα της συσκευασίας από τα πατατάκια, τα φιστίκια που σπάνε και όλες οι άλλες, ένοχες λιχουδιές που έχει κουβαλήσει το ταίρι σου για να το συντροφεύσουν καθώς βλέπει τη σειρά. Άσε που σε βάζει σε πειρασμό, εκτός από το να χάσεις τον ύπνο σου για να δεις το επόμενο επεισόδιο, να τρως και αμαρτωλές λιχουδιές.

Η Λύση: Δεν υπάρχει σωτηρία. Μάλλον πρέπει να χωρίσεις. Αστειευόμαστε, φυσικά, όμως πραγματικά δεν υπάρχει μέση λύση σε αυτό. Είτε το ταίρι σου θα μείνει χωρίς την «ένοχη» απόλαυση ή εσύ θα πρέπει να μάθεις να ζεις με τον ενοχλητικό ήχο καθώς προσπαθείς να δεις τη συνέχεια της σειράς.

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts