Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ταχεία Κρυοσυντήρηση Ωαρίων και Εμβρύων
Ταχεία Κρυοσυντήρηση Ωαρίων και Εμβρύων

Ταχεία Κρυοσυντήρηση Ωαρίων και Εμβρύων

  • November 8, 2010
  • 0 Likes
  • 32 Views
  • 0 Comments

Μια από τις πλέον επαναστατικές μεθόδους διατήρησης της γονιμότητας είναι η μέθοδος της ταχείας κρυοσυντήρησης ωαρίων και εμβρύων, γνωστή και ως Vitrification (υαλοποίηση).

Η εφαρμογή της επιτυγχάνει ποσοστά επιβίωσης ωαρίων και εμβρύων μέχρι και 90%, σύμφωνα με την κ. Καρακώστα Χρύσα, Κλινικό Εμβρυολόγο στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής NewLife, στη Θεσσαλονίκη.

Η μέχρι πρόσφατα ευρέως χρησιμοποιούμενη τεχνική της βραδείας κατάψυξης επιτυγχάνει παρόμοια ποσοστά επιβίωσης για τα έμβρυα, αλλά πολύ φτωχά αποτελέσματα όσον αφορά την κρυοσυντήρηση ωαρίων.

Ποιοί ωφελούνται από αυτή τη μέθοδο;

Η εντυπωσιακή αυτή μέθοδος δίνει τη δυνατότητα κυρίως στη γυναίκα, αλλά και γενικότερα στα ζευγάρια, να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους, καθώς είναι γνωστό ότι μια επιτυχημένη εγκυμοσύνη σχετίζεται άμεσα με την ηλικία της γυναίκας και με την ποιότητα των παραγόμενων ωαρίων, τονίζει η κ. Ζησοπούλου Αφροδίτη, Κλινικός Εμβρυολόγος στη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής NewLife, στη Θεσσαλονίκη.

Η υαλοποίηση ωαρίων επιτρέπει σε γυναίκες να:

•    Καθυστερήσουν την εγκυμοσύνη είτε λόγω καριέρας, είτε λόγω σπουδών, είτε έως ότου βρουν τον κατάλληλο σύντροφο. Στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να αποκτήσουν παιδί μετά τα τριάντα. Το 9% των γυναικών κάνουν το πρώτο τους παιδί μετά την ηλικία των 35, ποσοστό που έχει διπλασιαστεί τα τελευταία είκοσι χρόνια.

•    Διατηρήσουν τη γονιμότητά τους πριν από θεραπεία για νεοπλασματικές παθήσεις (χημειοθεραπεία, ακτινοθεραπεία).

•    Αποθηκεύσουν τα ωάριά τους πριν από ριζικές γυναικολογικές επεμβάσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε:

NEWLIFE ΜΟΝΑΔΑ ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Εθνικής Αντιστάσεως 171 και Μπουμπουλίνας
Φοίνικας, Θεσσαλονίκη ΤΚ 55134
Τηλ. και Fax. 2310457770-80
e-mail: info@newlife-ivf.gr , www.newlife-ivf.gr

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline