Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Τί πρέπει να ξέρετε για το τζόγκιν όταν έχει ζέστη
Τί πρέπει να ξέρετε για το τζόγκιν όταν έχει ζέστη

Τί πρέπει να ξέρετε για το τζόγκιν όταν έχει ζέστη

  • June 22, 2010
  • 0 Likes
  • 15 Views
  • 0 Comments

Αυτοί που ασχολούνται με το τζόγκιν δεν είναι απαραίτητο να απέχουν από την αγαπημένη τους δραστηριότητα όταν κάνει ζέστη. Απλά πρέπει να ακολουθούν ορισμένες συμβουλές όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος ξεπερνά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Εάν είναι δυνατό πρέπει να ελέγχουν τον καρδιακό τους παλμό, συστήνει ο Ινγκο Φρομπόεζε, καθηγητής του Ιατρικού Κέντρου του Αθλητικού Γερμανικού Πανεπιστήμιου στην Κολωνία.

Εξ αιτίας της εξωτερικής θερμοκρασίας, το σώμα καταναλώνει περισσότερη ενέργεια για να αντιμετωπίσει την έντονη έκθεση στη ζέστη“, δήλωσε ο ίδιος.

Ο Φρομπόεζε συμβουλεύει τους τζόγκερς να αποφεύγουν την άσκηση τις μεσημεριανές ώρες μέχρι τις 15.00, όταν η ηλιακή ακτινοβολία είναι ιδιαίτερα έντονη και να ασκούνται είτε νωρίς το πρωί, είτε τις βραδινές ώρες.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να ξεκινάτε την άσκηση με πολλή καλή ενυδάτωση για να επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των υγρών του οργανισμού“, πρόσθεσε ο καθηγητής. Οι τζόγκερς που τρέχουν περισσότερο από μια ώρα πρέπει να πίνουν υγρά με μικρές γουλιές ανά 15 με 20 λεπτά για να διατηρούν την ενυδάτωση του οργανισμού σε σωστά επίπεδα.

Επίσης αυτοί που τρέχουν στον ήλιο πρέπει να ο φορούν καπέλο και γυαλιά.

Όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα πρέπει να χρησιμοποιούν αντηλιακό τουλάχιστον μισή ώρα πριν ξεκινήσουν την άσκηση, κατέληξε ο γερμανός καθηγητής.

Πηγή: Γερμανικό Πρακτορείο

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline