Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Σύσκεψη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα των κουνουπιών
Σύσκεψη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα των κουνουπιών

Σύσκεψη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα των κουνουπιών

  • August 13, 2010
  • 0 Likes
  • 22 Views
  • 0 Comments

Τη συνέχιση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, θα ζητήσει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία, υπό την αντινομάρχη Υγείας Αθηνά Αηδονά και τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών του νομού κι εκπροσώπων του Κέντρου Καταπολέμησης Κουνουπιών των Σερρών.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) για να διαπιστωθεί, αν το είδος του κουνουπιού, που μεταδίδει τον “ιό του Δυτικού Νείλου”, έχει εντοπιστεί στο νομό Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, θα ζητηθεί από την Περιφέρεια άδεια για την ευρύτερη εφαρμογή του προγράμματος καταπολέμησης ακμαίων κουνουπιών από αέρος και έγκριση της επικαιροποίησης του προγράμματος, στο σύνολο του νομού.

«Για όλα αυτά απαιτούνται πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, που θα πρέπει να εγκριθούν από την Περιφέρεια», σημείωσε η κα Αηδονά.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι η σημερινή σύσκεψη έγινε για προληπτικούς λόγους καθώς, όπως είπε, δεν έχουν εντοπιστεί πιθανά κρούσματα του “ιού του Δυτικού Νείλου” στο νομό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline