Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. ΣΦΕΕ: Λανθασμένες οι σχεδιαζόμενες νέες τιμές στα φάρμακα
ΣΦΕΕ: Λανθασμένες οι σχεδιαζόμενες νέες τιμές στα φάρμακα

ΣΦΕΕ: Λανθασμένες οι σχεδιαζόμενες νέες τιμές στα φάρμακα

  • May 3, 2010
  • 0 Likes
  • 12 Views
  • 0 Comments

Την αντίδραση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) προκάλεσε η λίστα με τις σχεδιαζόμενες, νέες μειωμένες τιμές περίπου 1.500 φαρμάκων, που απέστειλαν την περασμένη Παρασκευή οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας στις εταιρείες, προκειμένου οι τελευταίες να προβούν σε παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με επιστολή που απηύθυνε ο ΣΦΕΕ στα αρμόδια για το θέμα των φαρμάκων υπουργεία, η σχετική λίστα περιέχει σωρεία λαθών, όσον αφορά τις τιμές στις οποίες διατίθενται τα φάρμακα στις υπόλοιπες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αποτέλεσμα να προκύπτει λανθασμένη προτεινόμενη τιμή, με βάση τον μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών. Οι αποκλίσεις που παρατηρούνται είναι, κατά τον ΣΦΕΕ, τεράστιες.

Ο Σύνδεσμος εκφράζει την ετοιμότητά του να συνεργαστούν εποικοιδομητικά τόσο ο ίδιος όσο και οι επιχειρήσεις-μέλη του με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να αποφευχθεί ο καθορισμός λανθασμένων τιμών.

Ο πρόεδρός του Διον. Φιλιώτης, μιλώντας στο Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιβεβαίωσε την αποστολή σχετικής επιστολής, προσθέτοντας ότι ο ΣΦΕΕ συναισθάνεται την κρισιμότητα των στιγμών και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την εξεύρεση της πλέον ορθής λύσης, το ταχύτερο δυνατόν.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline