Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Συνεργασία ΟΤΕ με Μονάδα Εφηβικής Υγείας
Συνεργασία ΟΤΕ με Μονάδα Εφηβικής Υγείας

Συνεργασία ΟΤΕ με Μονάδα Εφηβικής Υγείας

  • October 24, 2010
  • 0 Likes
  • 10 Views
  • 0 Comments

Τη συνεργασία του με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού“, επεκτείνει ο ΟΤΕ, με στόχο την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού και, κυρίως, των παιδιών, των εφήβων και των γονέων τους, σε ό,τι αφορά την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου.

Η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού“, απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους 10-18 ετών και είναι ο φορέας, που ανέδειξε, για πρώτη φορά, στη χώρα μας το σημαντικό θέμα της κατάχρησης του διαδικτύου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία του ΟΤΕ με την Μ.Ε.Υ. εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματός του Εταιρικής Υπευθυνότητας και καλύπτει όλο το φάσμα των δράσεων, που πραγματοποιεί η Μ.Ε.Υ. για την ενημέρωση-εκπαίδευση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, σε θέματα ασφαλούς, υπεύθυνης και με μέτρο χρήσης του διαδικτύου.

Ενδεικτικά, προβλέπεται η επίσκεψη επιστημονικών συνεργατών της Μ.Ε.Υ. σε περισσότερα από 120 σχολεία σε Αθήνα και περιφέρεια, για δύο χρόνια, και η ενημέρωση 20.000 μαθητών σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου, η διοργάνωση ημερίδων σε 20 δήμους σε όλη την Ελλάδα, η διοργάνωση σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς κ.α.

Ο ΟΤΕ συνεργάζεται ήδη, από το 2009, με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), υποστηρίζοντας τη λειτουργία της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15 του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Πρόκειται για μια γραμμή, που απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα, που σχετίζονται με τη χρήση του διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Στελεχώνεται από εξειδικευμένους παιδοψυχολόγους σε θέματα χρήσης-κατάχρησης διαδικτύου και λειτουργεί χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline