Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Συνάντηση Εργασίας Φορέων και Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης για το παιδί
Συνάντηση Εργασίας Φορέων και Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης για το παιδί

Συνάντηση Εργασίας Φορέων και Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης για το παιδί

  • March 29, 2010
  • 0 Likes
  • 5 Views
  • 0 Comments

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», διοργανώνουν Συνάντηση Εργασίας των Φορέων και Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης για το Παιδί.

Η Συνάντηση Εργασίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010, ώρα 11.30πμ. στο Ζάππειο Μέγαρο (Αίθουσα 5).

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ενώ η  έναρξη της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί από την Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Φώφη Γεννηματά

Κύριος συντονιστής της Συνάντησης Εργασίας θα είναι ο Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη Θεόδωρος Σακελλαρόπουλος.

Στη Συνάντηση Εργασίας θα συμμετάσχουν στελέχη Υπουργείων, Δικαστικών Αρχών και εκπρόσωποι των κρατικών, εθελοντικών, συλλογικών και επιστημονικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Παιδική Προστασία.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εκφρασμένης πολιτικής και πρακτικής του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την προτεραιότητα της κοινωνικής στήριξης του Παιδιού και της Οικογένειας. Η συνάντηση αυτή αποτελεί την αφετηρία της έναρξης διαδικασιών ανοικτής επικοινωνίας, συνεργασίας, διαλόγου και συντονισμένης συνεργατικής  δράσης με τους Φορείς και τις Υπηρεσίες Παιδικής Προστασίας.

Η ενεργή συμμετοχή και κατάθεση απόψεων και προτάσεων στα πλαίσια της συνάντησης, θα συμβάλει στον πλουραλισμό και στη ρεαλιστική αποτύπωση της κατάστασης, θα ενισχύσει την τεκμηριωμένη αξιολόγηση των προτεραιοτήτων και στο σχεδιασμό των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της Παιδικής Προστασίας στην Ελλάδα.

Πηγή:    Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline