Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Στήριξη από τους γιατρούς ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος
Στήριξη από τους γιατρούς ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Στήριξη από τους γιατρούς ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος

  • September 22, 2010
  • 0 Likes
  • 8 Views
  • 0 Comments

«Να βάλουν πλάτη» ζήτησε χτες Τρίτη ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, από τους γιατρούς της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ, μέσω των εκπροσώπων τους, προκειμένου να επιτύχει η προσπάθεια, που γίνεται, για επίλυση των προβλημάτων στον χώρο της Υγείας, καθώς «όλες οι λύσεις προϋποθέτουν καλή συνεργασία σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα».

Ο Yπουργός ήταν ξεκάθαρος στο θέμα των δαπανών για την Υγεία, δήλωσε ότι θα μειωθούν και ότι θα προχωρήσει σε υποκοστολογήσεις παντού. Σε ό,τι αφορά το θέμα των διορισμών και την κωλυσιεργία, που παρατηρείται εξαιτίας των συμβουλίων κρίσεων, αλλά και άλλων παραγόντων, τόνισε ότι αν δεν έκανε ο ίδιος τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις, τις τελευταίες ημέρες, στα νοσοκομεία, «δεν θα μαθαίναμε ποτέ πού κολλάνε οι διορισμοί και οι προσλήψεις» και υποσχέθηκε στους γιατρούς ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και με ρυθμίσεις, που θα γίνουν, οι προσλήψεις θα προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό.

«Αναλαμβάνω να σας δείχνω ανά νοσοκομείο, πού βρίσκεται η κάθε πρόσληψη», δεσμεύτηκε ο Yπουργός στους γιατρούς. Για το ζήτημα των υπερωριών τους, ανέφερε ότι υπέγραψε τις υπερωρίες του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου, ενώ για εκείνο, των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, είπε πως «δεν έχει συζητηθεί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δ. Βαρνάβας, είπε ότι «εμείς θα βάλουμε πλάτη, αλλά αν διαπιστώσουμε ότι μένουν εκτός περίθαλψης κοινωνικές ομάδες, τότε θα αλλάξουμε τακτική».

Οι γιατροί αντιδρούν στις συγχωνεύσεις των νοσοκομείων, θέμα για το οποίο, ωστόσο, παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν γίνει ακόμη συζητήσεις, ενώ στο άλλο, της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων, εμφανίζονται αρνητικοί. Επισήμαναν, δε, στον υπουργό ότι «αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις και δοθούν επιπλέον χρήματα για τις πρόσθετες ώρες εργασίας τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline