Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Σε πρόγραμμα τηλεϊατρικής ο δήμος Τρικκαίων
Σε πρόγραμμα τηλεϊατρικής ο δήμος Τρικκαίων

Σε πρόγραμμα τηλεϊατρικής ο δήμος Τρικκαίων

  • May 20, 2010
  • 0 Likes
  • 15 Views
  • 0 Comments

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η συνάντηση εργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Renewing Health” της κοινοπραξίας 9 Εθνικών Συστημάτων Υγείας της ΕΕ για τον καθορισμό του ευρωπαϊκού προτύπου οργάνωσης υπηρεσιών τηλεϊατρικής χρόνιων νοσημάτων, που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, με φορείς υλοποίησης του εθνικού σκέλους για την Ελλάδα: την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ψηφιακή Κοινότητα των 11 Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας και τον Δήμο Τρικκαίων.

Στο πρόγραμμα “Renewing Health” θα συμμετάσχουν συνολικά 21 εταίροι από όλη την Ευρώπη, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν εκπρόσωποι από τα Εθνικά Συστήματα Υγείας της Ιταλίας, Δανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας, Φιλανδίας. Ισπανίας Γερμανίας, Αυστρίας και Ελλάδας.

Ειδικότερα από την Ελλάδα εταίροι είναι ο Δήμος Τρικκαίων, η 5η ΥΠΕ, η “e-Trikala AE” του Δήμου Τρικκαίων και οι “Ψηφιακές Πόλεις AE – Cities NET S.A.” (Εταιρεία ΟΤΑ της Ψηφιακής Κοινότητας των 11 Δήμων της Κεντρικής Ελλάδας). Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 32 μήνες και το ύψος της ευρωπαϊκής συγχρηματοδότησης αναμένεται να φτάσει τα 7.000.000 ευρώ για τους 21 συνεργαζόμενους φορείς σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνολικά.

Το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα έχει στόχο την ενοποίηση και τον καθορισμό των αναγνωρίσιμων και αποδεκτών standards στην παροχή τηλεϊατρικών υπηρεσιών για χρόνια νοσήματα (Διαβήτη τύπου 2, Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και Χρόνια Καρδιακή Ανεπάρκεια). Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιωχθεί η εξαγωγή κλινικών συμπερασμάτων σε πρακτικό επίπεδο εφαρμογής των υπηρεσιών σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, κατά συνέπεια άμεσα αξιοποιήσιμων από τη χώρα μας για παροχή υπηρεσιών καθημερινής κλινικής πράξης. Τέλος θα αντιμετωπισθούν κρίσιμα θέματα οργάνωσης, διοίκησης και ασφαλιστικής κάλυψης των υπηρεσιών και θα αξιολογηθούν και αντιμετωπιστούν κάτω από το πρίσμα αυτό οι επί μέρους διαφοροποιήσεις των κρατών – μελών.

Η 3η Συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Τρικάλων, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline