Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Σε ομάδες υψηλού κινδύνου οι μισοί θάνατοι από τη νέα γρίπη Α
Σε ομάδες υψηλού κινδύνου οι μισοί θάνατοι από τη νέα γρίπη Α

Σε ομάδες υψηλού κινδύνου οι μισοί θάνατοι από τη νέα γρίπη Α

  • August 24, 2009
  • 0 Likes
  • 16 Views
  • 0 Comments

Περίπου οι μισοί από τους ανθρώπους που πέθαναν από τη γρίπη των χοίρων ήταν γυναίκες που κυοφορούσαν ή άτομα με προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα διαβήτη και παθήσεις που συνδέονται με την παχυσαρκία, ανακοίνωσαν Γάλλοι ερευνητές.

Επίσης αν και οι ηλικιωμένοι δείχνουν να έχουν λιγότερες πιθανότητες από τους υπολοίπους να προσβληθούν, αν συμβεί έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1), που είναι γνωστή ως γρίπη των χοίρων, επισημαίνει η ομάδα των ερευνητών του Γαλλικού Ινστιτούτου για την Επίβλεψη της Δημόσιας Υγείας στο Σεντ Μόρις, στη Γαλλία.

“Οι περισσότεροι θάνατοι (51%) προκύπτουν στην ηλικιακή ομάδα 20-49 ετών, αλλά υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάλογα με τη χώρα ή την ήπειρο”, γράφουν οι επιστήμονες στην Eurosurveillance.

“Τουλάχιστον το 49% των καταγεγραμμένων μοιραίων κρουσμάτων μέχρι σήμερα παγκοσμίως είχε τεκμηριωμένα ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας”, προσθέτουν και σημειώνουν: “Ο διαβήτης και η παχυσαρκία είναι τα υποκείμενα προβλήματα υγείας που απαντώνται πιο συχνά και εντοπίζονται στα μοιραία κρούσματα άνω της ηλικίας των 20 ετών”.

“Αξιοσημείωτοι” είναι επίσης, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, “δύο παράγοντες κινδύνου: η εγκυμοσύνη και η παχυσαρκία”.

Ορισμένες κυβερνήσεις υποστηρίζουν ότι οι γυναίκες που κυοφορούν είναι οι πρώτες που θα πρέπει να εμβολιαστούν, όταν θα διατεθούν τα εμβόλια

Επίσης όσον αφορά την παχυσαρκία ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν κάποια σχέση με τη νόσο, αλλά οι ερευνητές δεν διευκρινίζουν αν η ίδια η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο παρουσίασης σοβαρών επιπλοκών από τον ιό H1N1, ή αν οι παχύσαρκοι έχουν άλλα προβλήματα υγείας που δεν έχουν διαγνωστεί και είναι αυτά που ευθύνονται για τις επιπλοκές.

Η έρευνα δείχνει επίσης ότι τα παιδιά δεν πλήττονται τόσο πολύ από τη νέα γρίπη όσο φοβόμαστε. “Αν και προηγούμενες έρευνες υποδήλωναν ότι κρούσματα της πανδημίας της γρίπης Η1Ν1 2009 προέκυψαν κυρίως σε παιδιά, η μέση ηλικία των 343 μοιραίων περιπτώσεων που αναλύσαμε ήταν τα 37 χρόνια”, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Τα πορίσματα της έρευνας αυτής δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα: www.eurosurveillance.org.

Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ- Ρόιτερ)