Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πρόστιμα για το κάπνισμα στη Θεσσαλονίκη
Πρόστιμα για το κάπνισμα στη Θεσσαλονίκη

Πρόστιμα για το κάπνισμα στη Θεσσαλονίκη

  • October 18, 2010
  • 0 Likes
  • 23 Views
  • 0 Comments

Τριάντα παραβάσεις της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος, εκατόν είκοσι έλεγχοι και διακόσιες καταγγελίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός έργου της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, από την 1η έως την 6η Οκτωβρίου, διεξήχθησαν 120 έλεγχοι σε καφετέριες, ίντερνετ καφέ και εστιατόρια ξενοδοχείων στο πολεοδομικό συγκρότημα του δήμου Θεσσαλονίκης και βεβαιώθηκαν 30 παραβάσεις με την επιβολή ισάριθμων προστίμων. Οι παραβάσεις αφορούσαν τη μη ανάρτηση απαγορευτικού σήματος, τη μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων και την ανοχή ή μη επέμβαση του υπευθύνου του καταστήματος.

Παράλληλα, ελέγχονται οι 200 καταγγελίες που διαβιβάστηκαν στην Υπηρεσία κατά το μήνα Σεπτέμβριο από την τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα «1142» του υπουργείου Υγείας.

Η Δημοτική Αστυνομία διαβεβαιώνει ότι οι συστάσεις και οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά και καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline