Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πρόοδος στη διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων
Πρόοδος στη διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων

Πρόοδος στη διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων

  • October 26, 2010
  • 0 Likes
  • 16 Views
  • 0 Comments

Σημαντική πρόοδο στον τομέα της διαχείρισης των νοσοκομειακών αποβλήτων στη χώρα μας διαπιστώνουν οι επιστήμονες, ενώ την ίδια στιγμή εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τη διακίνηση των επικίνδυνων τοξικών αποβλήτων.

Οι επισημάνσεις αυτές, έγιναν στο πλαίσιο των εργασιών του 2ου Διεθνούς συνεδρίου με θέμα τη διαχείριση των επικίνδυνων και βιομηχανικών αποβλήτων που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Ευάγγελο Γιδαράκο, τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας συμμορφώνονται σταδιακά στις διεθνείς επιταγές για τη διαχείριση των ιατρικών αποβλήτων και πλέον διαθέτουν αδειοδοτημένους και εγκεκριμένους κλιβάνους . “Πιστεύω όσον αφορά τα ιατρικά απόβλητα ότι έχουμε βάλει το νερό στο αυλάκι.

Λόγω της άσχημης εμπειρίας των τελευταίων ετών, ο νομοθέτης και η πολιτεία άρχισε να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους οι οποίοι έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και καιρό” τόνισε ο κ. Γιδαράκος.

Αυτό που ωστόσο εξακολουθεί να προβληματίζει την επιστημονική κοινότητα διεθνώς, είναι το θέμα της διακίνησης και επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline