Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πληροφορίες για αποφυγή της μέθης από τον Ερυθρό Σταυρό
Πληροφορίες για αποφυγή της μέθης από τον Ερυθρό Σταυρό

Πληροφορίες για αποφυγή της μέθης από τον Ερυθρό Σταυρό

  • September 29, 2010
  • 0 Likes
  • 27 Views
  • 0 Comments

Ο Βρετανικός Ερυθρός Σταυρός ξεκίνησε μια εκστρατεία για να διδάξει νέους από 11 έως 16 χρόνων πώς να διαχειρίζονται καταστάσεις που προκύπτουν από αλόγιστη μέθη.

Ζωή. Ζήστε τη” είναι το σύνθημα του βρετανικού Ερυθρού Σταυρού για να βοηθήσει τα νεαρά άτομα να μάθουν πώς να πίνουν σωστά αλκοόλ αλλά και πώς να αντιμετωπίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκτακτες καταστάσεις, αναφέρεται σε ανακοίνωση του διεθνούς ανθρωπιστικού οργανισμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η εκστρατεία ξεκίνησε μετά τη δημοσιοποίηση στατιστικών στοιχείων που ανέφεραν ότι ένας στους επτά νέους ηλικίας από 11-16 χρόνων βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Ο Ερυθρός Σταυρός σε μια νέα έρευνα που διεξήγαγε, το τελευταίο 12μηνο σε νέους αυτής της ηλικιακής ομάδας, ανακάλυψε ότι κάθε νέος σε αυτή την περίοδο της ζωής του έχει να αντιμετωπίσει τέτοια περιστατικά τουλάχιστον με ένα άτομο του φιλικού του περιβάλλοντος.

Οι μισοί από τους ερωτηθέντες είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με κάποιον που είχε χάσει τις αισθήσεις του και το 1/4 είχε αντιμετωπίσει τον τραυματισμό φιλικού προσώπου εξ αιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ. Σχεδόν 9 στους 10 είχαν βρεθεί αντιμέτωποι με κάποια κρίση που σχετιζόταν με την κατανάλωση αλκοόλ.

Μεγάλος αριθμός νεαρών που έσπευσαν για να βοηθήσουν έφυγαν προβληματισμένοι ή αβέβαιοι για το εάν είχαν παράσχει την κατάλληλη βοήθεια.

Ο βρετανικός Ερυθρός Σταυρός ζητά από τους γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά και τα σχολεία τους να χρησιμοποιήσουν το “Ζωή. Ζήστε τη”, είτε στην έντυπη είτε στη διαδικτυακή της έκδοση για να διδαχθούν τις πρώτες βοήθειες και να απευθύνονται στον ιστότοπο αυτό ώστε να συλλέγουν πληροφορίες ζωτικής σημασίας για τη διάσωση μιας ζωής. Η ηλεκτρονική διεύθυνση του βρετανικού Ερυθρού Σταυρού για το θέμα είναι www.redcross.org.uk/lifeliveitnow.

Πηγή: Reuters

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline