Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πλαστές συνταγές σε φαρμακεία των πόλεων Νάουσας και Βέροιας
Πλαστές συνταγές σε φαρμακεία των πόλεων Νάουσας και Βέροιας

Πλαστές συνταγές σε φαρμακεία των πόλεων Νάουσας και Βέροιας

  • August 30, 2010
  • 0 Likes
  • 8 Views
  • 0 Comments

Πλαστές συνταγές με το λογότυπο του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εκτελέστηκαν την Τετάρτη 25/08/2010, σε φαρμακεία των πόλεων της Νάουσας και της Βέροιας, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Μετά από ενημέρωση του Ιδρύματος από φαρμακοποιό της πόλης της Νάουσας, διενεργήθηκε άμεσος έλεγχος σε όλα τα φαρμακεία της περιοχής, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό όλων των πλαστών συνταγών και την ενημέρωση των Τμημάτων Ασφαλείας Νάουσας & Βέροιας, του Διευθυντή της Νομαρχιακής

Μονάδας Υγείας του ΙΚΑ Βέροιας, η πλαστή σφραγίδα του οποίου υπήρχε στις συνταγές, του Πρόεδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας και όλων των φαρμακοποιών του Νομού, με σαφείς εντολές για δράση, σε περίπτωση επανεμφάνισης του φαινομένου.

Η Αστυνομία έχει ήδη προβεί στην σύλληψη δυο γυναικών στην περιοχή της Νάουσας και μετά από την σχετική εντολή της Διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης από τις αρμόδιες Αρχές, με σκοπό την απόδοση κάθε διοικητικής και ποινικής ευθύνης προς κάθε κατεύθυνση.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με έγγραφά του έχει ενημερώσει σχετικά τόσο τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, όσο και τις υπηρεσίες του Ιδρύματος σε όλη την Ελλάδα ώστε να αποτραπούν και να παταχθούν φαινόμενα απάτης.

“Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ δεν πρόκειται να ανεχθεί τη λειτουργία κυκλωμάτων που νέμονται την περιουσία των ασφαλισμένων. Ο Αγώνας μας για την οικονομική εξυγίανση κάθε λειτουργίας στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα συνεχιστεί με αποφασιστικά βήματα και άμεσες ενέργειες. Τα ψέματα τελείωσαν!” επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline