Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Παρέμβαση του Πρωθυπουργού στην Υγεία ζητά ο Ανδρέας Βγενόπουλος
Παρέμβαση του Πρωθυπουργού στην Υγεία ζητά ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Παρέμβαση του Πρωθυπουργού στην Υγεία ζητά ο Ανδρέας Βγενόπουλος

  • June 17, 2010
  • 0 Likes
  • 9 Views
  • 0 Comments

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας, ζήτησε σήμερα ο αντιπρόεδρος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στο χώρο της Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας αλλά και στο Όμιλο Υγεία.

Η Δημόσια Υγεία βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση και εάν τελικά συμβεί αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην ελληνική οικονομία, είπε ο κ. Βγενόπουλος.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα από αυτά που έχουν γίνει στο χώρο της Υγείας τα τελευταία χρόνια, πρόκειται για ένα σκάνδαλο Siemens επί 40 ή 150 φορές, ανάλογα με το πόσο πίσω πηγαίνουμε χρονικά, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος.

Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι με τρεις απλές κινήσεις και δράσεις μέσα σε λίγους μήνες μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση στον τομέα της Υγείας: Ο έλεγχος των οικονομικών των νοσοκομείων από ελεγκτικές εταιρίες (ισολογισμοί, διπλότυπο σύστημα, απογραφή αποθηκών κλπ), η πλήρης μηχανογράφηση των εφαρμογών και η καθιέρωση ηλεκτρονικής διεξαγωγής των διαγωνισμών.

Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στον Ευαγγελισμό, δεν υπάρχει σύστημα διαχείρισης αποθηκών.

Πως γίνονται οι νέες παραγγελίες, ρώτησε μεταξύ άλλων ο κ. Βγενόπουλος.

Αναφερόμενος στην υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι είναι μια τίμια πολιτικός με ήθος, αλλά δεν μπορεί να κάνει το έργο που τις έχει ανατεθεί.

Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τους προμηθευτές στο χώρο της Υγείας, για τα οφειλόμενα, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι επιβραβεύονται οι απατεώνες έναντι των τιμίων. Επιβραβεύονται οι απατεώνες με τις υπερτιμολογήσεις του 800% έναντι των τίμιων, ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε τέτοιες υποθέσεις απευθείας αναθέσεων με υπερτιμολογήσεις να απασχολούν την Δικαιοσύνη.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της λειτουργίας της Μαιευτικής Κλινικής ΓΑΙΑ από το Ερρίκος Ντυνάν, είπε ότι ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ ουδέποτε ζήτησε να σταματήσει τη λειτουργία του. Δεν θέλουμε να σταματήσει η λειτουργία της συγκεκριμένης κλινικής, απλά να λειτουργεί με νόμιμο τρόπο και όχι με την σύμπραξη ιδιωτικού εταίρου.

Αναφερόμενος στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ ο κ.Βγενόπουλος είπε μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση του Ομίλου αποφάσισε την απορρόφηση του συνόλου του ΦΠΑ (11%) που επιβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην παροχή υπηρεσιών υγείας, ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση των ασθενών, ενώ προωθούνται οικονομικά πακέτα για ασθενείς με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.

Αναφέρθηκε επίσης στην επέκταση του Ομίλου ΥΓΕΙΑ εκτός συνόρων, Στην Αλβανία, με την έναρξη από 1η Ιουλίου 2010 του νοσοκομείου “ΥΓΕΙΑ Τιράνων” και επισήμανε ότι η επέκταση στην αγορά της Τουρκίας είναι ο επόμενος στόχος, καθώς υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline