Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πανελλαδικός ταυτόχρονος θηλασμός
Πανελλαδικός ταυτόχρονος θηλασμός

Πανελλαδικός ταυτόχρονος θηλασμός

  • November 1, 2010
  • 0 Likes
  • 12 Views
  • 0 Comments

Λίγες ημέρες απομένουν μέχρι τη συγκέντρωση νέων μητέρων από πολλές πόλεις της Ελλάδας για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση «Ταυτόχρονος Θηλασμός 2010», που διοργανώνεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου).

Μητέρες θα θηλάσουν τα μωρά τους ταυτόχρονα με πολλές άλλες μητέρες στην Ελλάδα, που πρόκειται να συγκεντρωθούν το προσεχές Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010, και ώρα 13:00 σε προκαθορισμένα σημεία της χώρας.

Τα σημεία στα οποία θα συγκεντρωθούν οι μητέρες στην Ελλάδα είναι:

•    Αθήνα: Στο Σύνταγμα, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
•    Θεσσαλονίκη: Στον Λευκό Πύργο
•    Κρήτη: Στο Ηράκλειο, στην Πλατεία Ελευθερίας, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
•    Σύρος: Στην Πλατεία Μιαούλη
•    Κόρινθος: Στα Περιβολάκια
•    Στην Πάτρα: στην Πλατεία Όλγας
•    Στον Βόλο: στην Πλατεία Ελευθερίας

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ελάτε να θηλάσουμε όλες μαζί!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 1-7 Νοεμβρίου 2010

Ο μητρικός θηλασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλίσουμε πως τα παιδιά έχουν τη σωστή διατροφή ώστε να έχουν την καλύτερη δυνατή αρχή στη ζωή τους. Δυστυχώς όμως στην εποχή μας ο θηλασμός έχει υπονομευθεί.

Ο θηλασμός είναι στην πραγματικότητα τέχνη και όχι επιστήμη. Και η τέχνη αυτή φαίνεται ότι χάθηκε στο διάβα του χρόνου.

Ενώ είναι γνωστό ότι ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο, οι κοινωνικές δομές (αντιλήψεις, γυναικεία εργασία, μαιευτήρια, κ.τ.λ.) δεν ευνοούν αυτήν την επιλογή.

Η τέχνη χάθηκε, κι ενώ ο θηλασμός αποτελεί φυσική διαδικασία, απαιτεί πλέον εκπαίδευση και ενθάρρυνση γιατί στην πρώτη δυσκολία είναι εύκολο να χορηγηθεί ένα υποκατάστατο του μητρικού γάλακτος σε σκόνη. Καλούνται λοιπόν όλες οι θηλάζουσες μητέρες να παραβρεθούν στα προκαθορισμένα σημεία της χώρας το Σάββατο 6/11 και ώρα 13:00μ.μ.

Με την πραγματοποίηση δημόσιου θηλασμού θα δώσουμε το μήνυμα ότι όλες οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν και ότι δεν πρέπει πια ο θηλασμός να θεωρείται ταμπού.

Ας δώσουμε στα παιδάκια μας αυτό που τους αξίζει. TO KAΛYTEPO!

Διαδώστε το! Ο θηλασμός είναι μεταδοτικός 🙂

Όσες θα παρευρεθείτε στην εκδήλωση, αφήστε ένα σχόλιο παρακάτω!

Σημ: Αν έχετε ενημέρωση για κάποια άλλη πόλη ή οργανώνετε κάτι ανάλογο, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τη διάδωσή του στο: mitrikosthilasmos@gmail.com.

Το mitrikosthilasmos.com στηρίζει το μητρικό θήλασμο, γι’ αυτό και δημιούργησε την ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσία ”Ρώτα τον ειδικό”, όπου κάθε νέα μητέρα μπορεί να ζητά βοήθεια, πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με το θήλασμα και ότι άλλο την απασχολεί γενικά για τη ζωή με το παιδί, από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους σύμβουλους θηλασμού, ιατρούς και ειδικούς υγείας.

Πηγή: www.mitrikosthilasmos.com

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline