Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Παιχνίδι και θέατρο ‘θεραπεύουν’ την ψυχή
Παιχνίδι και θέατρο ‘θεραπεύουν’ την ψυχή

Παιχνίδι και θέατρο ‘θεραπεύουν’ την ψυχή

  • November 26, 2010
  • 0 Likes
  • 9 Views
  • 0 Comments

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας ξεκινά σήμερα Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο με στόχο να εδραιώσει τις θέσεις νέων αλλά αποτελεσματικών και συστηματικά αναπτυσσόμενων ψυχοθεραπευτικών μεθόδων στον Ελλαδικό χώρο.

Το θέμα του Συνεδρίου είναι “Δραματοθεραπεία και Παιγνιοθεραπεία, Σύγχρονες Θεραπευτικές Ανα-παραστάσεις“.

Θα παρουσιαστούν πολλές εφαρμογές και των δύο μεθόδων (Δραματοθεραπεία-Παιγνιοθεραπεία) σε διαφορετικά πλαίσια εργασίας και ποικίλους πληθυσμούς όπως κέντρα ψυχικής υγείας, συμβουλευτικές υπηρεσίες, μονάδες θεραπείας προγράμματα απεξάρτησης, ιατρό-παιδαγωγικές μονάδες, ενδιάμεσες δομές περίθαλψης καθώς επίσης και σε εκπαιδευτικά πλαίσια όλων των βαθμίδων.

Επίσημοι προσκεκλημένοι του Συνεδρίου είναι η Marina Jenkyns, δραματοθεραπεύτρια και ψυχαναλύτρια από τη Μ. Βρετανία και ο David Read Johnson, δραματοθεραπευτής από τη Ν. Υόρκη, που θα παρουσιάσουν μέσω εισηγήσεων και Master classes σύγχρονα θεωρητικά μοντέλα και τις εφαρμογές που προτείνουν.

Επίσης καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες από την εγχώρια ψυχοθεραπευτική κοινότητα αλλά και από τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές σπουδές θα συμμετάσχουν μέσα από διαλέξεις και στρογγυλά τραπέζια, προφορικές ανακοινώσεις, βιωματικά εργαστήρια και δια-δραστικά video δρώμενα.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει καθημερινά πλέον των ανωτέρω έκθεση βιβλίου, εικαστικά δρώμενα, τις Θεατρικές Παραστάσεις:

•    Γεωργίου Βιζυηνού, ‘Το μόνον της ζωής μου ταξίδιον‘ σκηνοθεσία: Δ. Αβδελιώδης

•    “Πείνα: Ιστορίες απο το σώμα, το νού και την ψυχή“. Ομάδα Θεάτρου ‘Playback-Ψ’. Με την παράσταση αυτή η Αθήνα συμμετέχει στην 6η Διεθνή Εκδήλωση Θεάτρου Playback (6th Global Playback Theatre).

•    “Ειρήνη” του Αριστοφάνη. Θεατρική Ομάδα ’18 ΑΝΩ’

•    “Μεταμορφώσεις“. Θεατρική ομάδα της Παιγνιοθήκης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας

•    “Ο εγωϊστής γίγαντας“. Θεατρική ομάδα “Δρυς” του Παν/μίου της Αθήνας καθώς και προβολή των ταινιών: “Kι’ όμως δεν ξέρουμε” & “Οδοιπορικό μιας διαφορετικής διαδρομής”.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής – Ερευνών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline