Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Πάσχει το αμερικανικό σύστημα ιατρικής ασφάλισης
Πάσχει το αμερικανικό σύστημα ιατρικής ασφάλισης

Πάσχει το αμερικανικό σύστημα ιατρικής ασφάλισης

  • December 8, 2010
  • 0 Likes
  • 9 Views
  • 0 Comments

Το ένα τρίτο των Αμερικανών δηλώνουν ότι δεν έχουν ιατρική ασφάλιση ή δεν εκτελούν τη συνταγή του γιατρού εξαιτίας του υψηλού κόστους των φαρμάκων, σε σύγκριση με το 5% των Ολλανδών, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Commonwealth Fund, σύμφωνα με την οποία, ενώ οι Αμερικανοί πληρώνουν πολλά περισσότερα για την κατά κεφαλήν ιατρική περίθαλψη, είναι λιγότερο ευχαριστημένοι από τα αποτελέσματα και λιγότερο υγιείς σε σχέση με άλλους πολίτες από πλούσιες χώρες.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Health Affairs και έδειξε ότι το 20% των αμερικανών ενηλίκων είχαν σημαντικό πρόβλημα στην καταβολή των ιατρικών δαπανών, σε σύγκριση με το 2% των Βρετανών και το 9% των Γάλλων (η Γαλλία είναι η δεύτερη κατά σειρά ακριβή χώρα σε ιατρική ασφάλιση).

«Οι Αμερικανοί ενήλικες ήταν οι πιθανότεροι να χρεωθούν με υψηλές ιατρικές δαπάνες, ακόμη κι αν ήταν ασφαλισμένοι και να χάσουν χρόνο με γραφειοκρατικές διαδικασίες και αντιδικίες ή να τους αρνηθούν την καταβολή του ποσού που δικαιούνται», αναφέρει η έκθεση.

Το Commonwealth Fund, το οποίο τάσσεται υπέρ της μεταρρύθμισης του αμερικανικού συστήματος υγείας, ζήτησε τη διεξαγωγή δημοσκόπησης από την Harris Interactive, σε δείγμα περίπου 20.000 ανθρώπων από 11 χώρες, στο διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου.

«Αυτό που μαθαίνουμε από τους ίδιους τους ασφαλισμένους ανά τον κόσμο και από αυτά που μαθαίνουμε συστηματικά στην πατρίδα μας είναι ότι υπάρχει αρκετό περιθώριο για βελτίωση του συστήματος ιατρικής ασφάλισης στις ΗΠΑ», αναφέρει η πρόεδρος του Commonwealth Fund Κάρεν Ντέιβις.

Η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας ήταν ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αλλά ούτε ένας Ρεπουμπλικανός δεν ψήφισε υπέρ του νομοσχεδίου, το οποίο υπέγραψε φέτος ο Αμερικανός πρόεδρος και οι συντηρητικοί στο Κογκρέσο δεσμεύτηκαν ότι θα προσπαθήσουν να το αποδυναμώσουν.

Σχεδόν το 60% των Αμερικανών κάτω των 65 ετών έχουν ασφάλεια υγείας μέσω του εργοδότη τους, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 157 εκατομμύρια ενήλικες.

Περίπου 45 εκατομμύρια άνθρωποι 65 ετών και άνω έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω του εθνικού προγράμματος Medicare για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
Το σύστημα αφήνει 47 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ιατρική ασφάλιση και την περασμένη εβδομάδα τα Αμερικανικά Κέντρα για τον Έλεγχο των Ασθενειών και την Πρόληψη προέβησαν στην εκτίμηση ότι 59 εκατομμύρια Αμερικανοί δεν είχαν καθόλου ασφάλιση για τουλάχιστον κάποιο χρονικό διάστημα εντός του 2010.

Οι άλλες δέκα χώρες που αναφέρονται στην έρευνα – Αυστραλία, Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Σουηδία και Ελβετία – όλες παρέχουν έναν συνδυασμό δημόσιας και ιδιωτικής ιατρικής ασφάλισης.

Οι ενήλικες στη Βρετανία, την Ελβετία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ολλανδία, ήταν το πιθανότερο να επισκεφθούν τον γιατρό την ίδια μέρα ή την επομένη από τη στιγμή που τον χρειάστηκαν, αναφέρει η έρευνα.  Περισσότεροι από 90% των Ελβετών ενηλίκων απάντησαν ότι μπορούν να επισκεφθούν τον γιατρό τόσο άμεσα, σε σύγκριση με 57% των ενήλικων Σουηδών και Αμερικανών και λιγότεροι από τους μισούς στον Καναδά και τη Νορβηγία.

Μόνο το 70% των ενηλίκων στις ΗΠΑ ή τη Νορβηγία απάντησαν ότι αισθάνονται ασφάλεια πως θα έχουν την καλύτερη ιατρική φροντίδα αν αρρωστήσουν, σε σχέση με το 90% των Βρετανών και το 89% των Ελβετών.

«Οι ΗΠΑ είναι η μοναδική χώρα στην οποία το ένα πέμπτο των ενηλίκων ανέφερε σοβαρά προβλήματα με την καταβολή των ιατρικών δαπανών», προσθέτει η έκθεση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline