Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ο καρκίνος κάνει … ταξικές διακρίσεις
Ο καρκίνος κάνει … ταξικές διακρίσεις

Ο καρκίνος κάνει … ταξικές διακρίσεις

  • December 29, 2010
  • 0 Likes
  • 25 Views
  • 0 Comments

Οι διάφοροι τύποι καρκίνου φαίνεται ότι έχουν τις… προτιμήσεις τους, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Αυστραλία. Άλλοι “ευδοκιμούν” στα αριστοκρατικά προάστια και άλλοι στις εργατικές περιοχές.

Άτομα που μένουν στις λεγόμενες πλούσιες περιοχές είναι πιο επιρρεπή στις μορφές καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του δέρματος, από εκείνα που μένουν σε φτωχότερες περιοχές, σύμφωνα με την έρευνα.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, άτομα τα οποία μένουν σε εργατικές περιοχές της Αυστραλίας, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από καρκίνο των εντέρων, της μήτρας και των πνευμόνων.

Ο διευθυντής του Καρκινολογικού Συμβουλίου Αυστραλίας Πολ Γκρόγκαν, δήλωσε ότι τα υψηλότερα ποσοστά καρκινοπαθών στα φτωχότερα προάστια είναι κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να μας εκπλήσει δεδομένου ότι εκεί ζουν άτομα τα οποία καπνίζουν σε μεγαλύτερο βαθμό και δεν εξετάζονται επαρκώς ώστε να προλάβουν τον κίνδυνο.

Όσο για τον καρκίνο του μαστού, από χρόνια χαρακτηρίζεται ως καρκίνος των πλουσίων, δεδομένου ότι έχει την τάση να προσβάλει τις γυναίκες που ζουν περισσότερα χρόνια, επομένως είναι σε πλεονεκτικότερη θέση.

Επίσης, ο καρκίνος του προστάτη που παρατηρείται περισσότερο σε εύπορους άντρες, συνδέεται με το γεγονός ότι είναι μακροβιότεροι.

Ο καρκίνος του δέρματος που παρατηρείται περισσότερο σε άτομα που μένουν σε πλούσιες περιοχές, οφείλεται, σύμφωνα με τους ερευνητές, στο γεγονός ότι περνούν πολλές ώρες σε εσωτερικούς χώρους, απολαμβάνουν όμως διακοπές στον ήλιο.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το γεγονός ότι οι διαγνώσεις καρκίνου έχουν αυξηθεί σημαντικά από το 1980, οφείλεται στην γήρανση του πληθυσμού αφενός και στο ότι γίνονται πιο λεπτομερειακές εξετάσεις αφετέρου.

Αξιοσημείωτο ότι ο αριθμός εκείνων που πεθαίνουν από καρκίνο έχει ελαττωθεί σημαντικά λόγω της εξέλιξης της επιστήμης, της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline