Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ομογενής ανακαλύπτει νέα μέθοδο εντοπισμού καρκίνου
Ομογενής ανακαλύπτει νέα μέθοδο εντοπισμού καρκίνου

Ομογενής ανακαλύπτει νέα μέθοδο εντοπισμού καρκίνου

  • June 30, 2010
  • 0 Likes
  • 25 Views
  • 0 Comments

H πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας έδωσε το «πράσινο φως» στην εταιρία «Χελθ Λινξ» (HealthLinx) της Μελβούρνης, να προχωρήσει στην επόμενη φάση κλινικών δοκιμών για τον εντοπισμό του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Διευθύνων σύμβουλος της HealthLinx είναι ο ομογενής Νικ Γκάτσιος, ο οποίος επισημαίνει πως τα νέα κλινικά τεστ, που θα κοστίσουν πολλά εκατομμύρια δολάρια, θα γίνουν σε συνεργασία με το «Βασιλικό Νοσοκοµείο Γυναικών» (Royal Women’s Hospital) της Μελβούρνης και το νοσοκομείο «Μάτερ» (Mater Hospital) της Κουϊνσλάνδης, και με τη συνεργασία επιστημόνων από τη Βρετανία και τη Σιγκαπούρη.

Αισιοδοξούμε πως και οι νέες κλινικές δοκιμές θα έχουν την ίδια επιτυχία με τις προηγούμενες”, είπε ο κ. Γκάτσιος ο οποίος έσπευσε να διευκρινίσει “πως θα πάρει καιρό έως ότου να είναι διαθέσιμη η νέα μέθοδος“.

Ο κ. Γκάτσιος υπενθύμισε πως η εταιρεία HealthLinx ανακάλυψε μια αιματολογική εξέταση, με την οποία μπορεί να εντοπίζεται ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας στα πρώτα του στάδια.

Πρόκειται για το λεγόμενο OvPlex το οποίο θα βοηθάει στον εντοπισμό μορφών καρκίνου που στο παρελθόν γίνονταν αντιληπτοί πολύ αργά. Η έγκαιρη διάγνωση στον καρκίνο του τραχήλου σημαίνει 85% πιθανότητες, για τη γυναίκα που τον εκδηλώνει, να επιβιώσει, όπως εξήγησε ο κ. Γκάτσιος.

Η μοναδική εξέταση για τον καρκίνο της μήτρας (CA125) εντοπίζει μόνο ένα δείκτη και τα αποτελέσματά της είναι ακριβή μόνο σε ποσοστό 50% στα αρχικά στάδια του καρκίνου. Αντίθετα, το OvPlex καταγράφει πέντε δείκτες στο αίμα κι έτσι μπορεί να εντοπίσει τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στα πρώτα στάδια και συγκεκριμένα αμέσως μόλις παρουσιαστεί η πρώτη αλλοίωση κυττάρων.

Πρόκειται για μια μεγάλη ανακάλυψη, για την οποία εργαστήκαμε πολλά χρόνια. Ελπίζουμε να είναι μια μεγάλη νίκη στον πόλεμο κατά του καρκίνου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας“, πρόσθεσε ο ομογενής διευθύνων σύμβουλος.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τρίτος κατά σειρά συχνότητας καρκίνος στις γυναίκες, μετά τον καρκίνο του μαστού και του ενδομητρίου, και εμφανίζεται συνήθως στις ηλικίες 48 με 52. Στα αρχικά του στάδια δεν έχει συμπτώματα, ενώ αργότερα εμφανίζονται ενοχλήσεις, όπως αιμορραγίες.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline