Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του μαιευτηρίου ΛΗΤΩ
Ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του μαιευτηρίου ΛΗΤΩ

Ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του μαιευτηρίου ΛΗΤΩ

  • July 13, 2010
  • 0 Likes
  • 24 Views
  • 0 Comments

Ολοκληρώνονται σταδιακά μια σειρά επενδύσεων για την ανακαίνιση του μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, του ομίλου ΥΓΕΙΑ, με έμφαση στη λειτουργία νέων υπηρεσιών που είναι ήδη διαδεδομένες σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του 2010 θα έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση όλων των δωματίων νοσηλείας, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2009, ενώ στο πρώτο τρίμηνο του 2011 θα έχει ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση της αίθουσας τοκετών. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο τρίτος όροφος νοσηλείας, το δωμάτιο τοκετός “σαν στο σπίτι”, το δωμάτιο του τοκετού στο νερό και η αίθουσα μαθημάτων μητρικού θηλασμού

Επίσης, όπως αναφέρει ο Γιώργος Σκούρτης, γενικός διευθυντής του μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου 2010 θα υπάρχουν άλλα δύο δωμάτια με τη δυνατότητα για τοκετό “σαν στο σπίτι” και συνολικά θα υπάρχουν τέσσερα δωμάτια του είδους, καθώς για τοκετό “σαν στο σπίτι” χρησιμοποιείται και το δωμάτιο του τοκετού στο νερό.

Από την αρχή του 2010, στο ΛΗΤΩ έχουν ολοκληρώσει τον τοκετό ή απλώς έχουν χρησιμοποιήσει την πισίνα του τοκετού στο νερό πάνω από 20 γυναίκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Μ. Βρετανία τα τελευταία χρόνια πάνω από 17.000 τοκετοί πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι ή σε χώρους που εξασφαλίζουν συνθήκες σπιτιού και ασφάλειας. Στην Ολλανδία περίπου το 40% των τοκετών γίνεται στο σπίτι ή σε συνθήκες σαν το σπίτι.

Το ΛΗΤΩ διαθέτει 100 κλίνες, ενώ η μέση ετήσια πληρότητά του ξεπερνά το 65%. Πραγματοποιούνται 4.500 τοκετοί και πάνω από 4.000 επεμβάσεις (γυναικολογικές, μαστού και πλαστικές) το χρόνο. Στα 40 χρόνια λειτουργίας του πραγματοποιήθηκαν πάνω από 170.000 τοκετοί και γεννήθηκαν περισσότερα από 190.000 παιδιά.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline