Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Οι λιπαρές γεύσεις είναι η … έκτη αίσθηση
Οι λιπαρές γεύσεις είναι η … έκτη αίσθηση

Οι λιπαρές γεύσεις είναι η … έκτη αίσθηση

  • March 26, 2010
  • 0 Likes
  • 9 Views
  • 0 Comments

Όσοι έχουν ευαισθησία στη γεύση του λίπους τείνουν να καταναλώνουν μικρές ποσότητες λιπαρών τροφίμων κι έτσι έχουν λιγότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαροι, σύμφωνα με έρευνα Αυστραλών που διαπίστωσε ότι η ανθρώπινη γλώσσα μπορεί να διακρίνει τις λιπαρές γεύσεις.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Deakin, σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από το πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας, διαπίστωσαν ότι το λίπος είναι η έκτη αίσθηση που μπορούν να διακρίνουν οι άνθρωποι πέραν των πέντε άλλων: γλυκό, ξινό, αλμυρό, πικρό και πλούσιο σε πρωτεΐνες.

“Είναι ενδιαφέρον ότι διαπιστώσαμε πως εκείνοι που είχαν μεγάλη ευαισθησία στη γεύση του λίπους κατανάλωναν λιγότερο λιπαρά τρόφιμα και είχαν μικρότερο ΔΜΣ (Δείκτη Μάζας Σώματος) σε σχέση με εκείνους με μικρότερη ευαισθησία”, επισημαίνει ο ερευνητής του Deakin, Ράσελ Κιστ.

Οι επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ο εντοπισμός της “λιπαρής” γεύσης θα μπορούσε να αποτελέσει το “κλειδί” για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος της Βρετανικής Επιθεώρησης Διατροφής.

Πηγή:   ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline