Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Ξενογιαννακοπούλου και Γεννήματα συναντήθηκαν με εκπροσώπους της τρόικας
Ξενογιαννακοπούλου και Γεννήματα συναντήθηκαν με εκπροσώπους της τρόικας

Ξενογιαννακοπούλου και Γεννήματα συναντήθηκαν με εκπροσώπους της τρόικας

  • July 30, 2010
  • 0 Likes
  • 30 Views
  • 0 Comments

Δύσκολους χαρακτήρισε τους επόμενους έξι μήνες σε σχέση με τον περιορισμό των δαπανών η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά τη συνάντηση που είχε με τους ελεγκτές της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως έγινε γνωστό από τον ειδικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Νίκο Πολύζο δεν πρόκειται να μπουν τελικώς ορκωτοί λογιστές στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε από την τρόικα, παρότι είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες τέτοιες φήμες.

Στη συνάντηση που είχε η τρόικα με την κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου και την κ. Φ. Γεννήματα και τον κ. Πολύζο έγινε ξεκάθαρο ότι τα οικονομικά των νοσοκομείων ελέγχονται και θα εξακολουθούν να ελέγχονται από τους ορκωτούς λογιστές, που βρίσκονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τρόικα δήλωσε ικανοποιημένη από την αρχική εφαρμογή των μέτρων, καθώς φαίνονται, όπως εκτίμησε, τα πρώτα αποτελέσματα από τον περιορισμό των δαπανών.

Ο κ. Πολύζος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν ορκωτοί λογιστές σε κάποια νοσοκομεία, εφόσον αυτό μπορεί να υποστηριχθεί νομικά, αλλά και να ζητηθεί από τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Η τρόικα έχει ήδη επισκεφθεί τα νοσοκομεία “Αττικό“, “Γ. Γεννηματάς” και “Ευαγγελισμός“, προκειμένου να δει και από κοντά εάν εφαρμόζονται οι οδηγίες που έχουν δοθεί για περιστολή των δαπανών.

Στο υπουργείο Υγείας θα γίνει και άλλη μία συνάντηση των βοηθών των ελεγκτών της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να συζητηθούν τεχνικά ζητήματα για την εφαρμογή των μέτρων. Η ηγεσία, πάντως, του υπουργείου Υγείας ενημέρωσε τους ελεγκτές για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων και τις δαπάνες υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline