Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Νέο αντεπιστέλλον μέλος στην Ακαδημία Αθηνών, ο καθηγητής βιολογίας του ΜΙΤ Έρικ Λάντερ
Νέο αντεπιστέλλον μέλος στην Ακαδημία Αθηνών, ο καθηγητής βιολογίας του ΜΙΤ Έρικ Λάντερ

Νέο αντεπιστέλλον μέλος στην Ακαδημία Αθηνών, ο καθηγητής βιολογίας του ΜΙΤ Έρικ Λάντερ

  • March 24, 2010
  • 0 Likes
  • 6 Views
  • 0 Comments

Ένα νέο αντεπιστέλλον μέλος στον τομέα των επιστημών υποδέχτηκε η Ακαδημία Αθηνών. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του καθηγητή βιολογίας Eric S. Lander, ο οποίος είναι μέλος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων για Θέματα Επιστήμης και Τεχνολογίας του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Τον διακεκριμένο Αμερικανό επιστήμονα προσφώνησε ο πρόεδρος της Ακαδημίας κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος και στη συνέχεια, ο ακαδημαϊκός κ. Πάνος Α. Λιγομενίδης παρουσίασε το επιστημονικό του έργο.

Ο κ. Έρικ Σ.Λάντερ είναι καθηγητής βιολογίας στο Massachusetts Institute of Technology (MIT) των ΗΠΑ, μέλος του Ινστιτούτου Whitehead και διευθυντής του Ινστιτούτου Broad του MIT και του Χάρβαρντ. Έχει αφιερώσει την επιστημονική του πορεία στην κατεύθυνση της βελτίωσης της Ιατρικής επιστήμης μέσα από την αποκωδικοποίηση και την μελέτη της λειτουργικότητας του γονιδιώματος.

Το Γραφείο Ερεύνης της Επιστήμης της Πληροφορικής και της Ηλεκτρονικής, της Ακαδημίας Αθηνών, με αφορμή την υποδοχή του νέου αντεπιστέλλοντος μέλους, διοργάνωσε ημερίδα με θέμα “Προχωρημένες μέθοδοι Πληροφορικής για την κατανόηση της λειτουργικότητας του Γονιδιώματος“.

Εκτός από τον κ.Λάντερ, μίλησαν σχετικά με το γονιδίωμα ο καθηγητής του ΜΙΤ και μέλος του Ινστιτούτου Broad Μανώλης Κέλλης, καθώς επίσης ο καθηγητής Στυλιανός Αντωναράκης, πρόεδρος του Τμήματος Γενετικής Ιατρικής και Ανάπτυξης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης.

Πηγή:   ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα
Υγείαonline