Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Νέος Υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος
Νέος Υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος

Νέος Υπουργός Υγείας ο Ανδρέας Λοβέρδος

  • September 6, 2010
  • 0 Likes
  • 17 Views
  • 0 Comments

Τα «πάνω κάτω» έφερε στην κυβέρνησή του ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος – μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γ. Πεταλωτή και μετά από θρίλερ που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοίνωσε το νέο κυβερνητικό σχήμα περίπου στις 1:30 το πρωί. Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί σήμερα Τρίτη το μεσημέρι στις 12 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αποχώρισε η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία ανέλαβε αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών στη θέση του κ. Δρούτσα.

Στη θέση της νέος Υπουργός Υγείας γίνεται ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε ένα νέο Υπουργείο που ενσωματώνεται και θα ονομάζεται ”Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού’‘, ενώ θα υπάρχουν 2 Υφυπουργοί, οι κ. Χρήστος Αηδόνης και Μιχάλης Τιμοσίδης.

Η κ. Φώφη Γεννηματά από Υφυπουργός Υγείας, αναβαθμίστηκε στο νεοσύστατο Υπουργείο ”Παιδείας – Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων” ως Αναπληρωτής Υπουργός, ενώ παραμένει την θέση της, ως Υπουργός Παιδείας η κ. Άννα Διαμαντοπούλου.

Δυο λόγια για τον νέο Υπουργό Υγείας

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι Έλληνας βουλευτής και από τις 7 Οκτωβρίου του 2009 Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου 2009.

Στις εκλογές του 2009 εξελέγη πρώτος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β’ Αθήνας

Ο Ανδρέας Λοβέρδος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1956. Έχει σπουδάσει νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών στις Βρυξέλλες και διδακτορικές σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2000. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Υφυπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη το 2000.

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος

Με επίγνωση του δύσκολου έργου που τον περιμένει στο υπουργείο Υγείας, ο νέος υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του.

Μία πρώτη γεύση από τις δυσκολίες, που έχει να αντιμετωπίσει, τον περίμενε στα σκαλιά του υπουργείου, όπου τριάντα γιατροί διαμαρτύρονταν για ρύθμιση, με την οποία αυξάνονται τα χρόνια της ειδικότητάς τους.

«Νιώθω τα συναισθήματα που έχει κάποιος, όταν φεύγει από προβλήματα και πάει να βρει προβλήματα», είπε ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος στη μετακίνησή του από το υπουργείο Εργασίας, στο Υγείας. Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι παρά τις δυσκολίες είναι αποφασισμένος να παλέψει και να κερδίσει, όπως ο ίδιος τόνισε.

Η απερχόμενη υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία αναλαμβάνει πλέον αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε σε όσα έγιναν στον χρόνο της θητείας της. «Δώσαμε μια μάχη σημαντική», είπε, η οποία «θα δώσει καρπούς άμεσα». Αναφερόμενη στη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι αισθάνεται χαρά, γιατί υποδέχεται άξιους φίλους και κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον νέο υπουργό, επισήμανε ότι «ξέρει να δίνει μάχες και να νικά».

Η απερχόμενη υφυπουργός Υγείας, Φώφη Γεννηματά, έκανε λόγο για συνολική δουλειά πέρα από το λογική των αρμοδιοτήτων και αξιοποίηση όλων στο υπουργείο Υγείας, και τόνισε, ότι «έρχεται μια άξια ομάδα να συνεχίσει το έργο που έγινε».

Λακωνικοί ήταν οι νέοι υφυπουργοί, Μιχάλης Τιμοσίδης -ο οποίος γνωρίζει καλά τα θέματα της υγείας, καθότι γιατρός ο ίδιος- και Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος αναλαμβάνει πιθανότατα το κομμάτι που θα αφορά τη διατροφή και την άθληση, τομείς που εντάχθηκαν στο υπουργείο Υγείας.

Οι δύο υφυπουργοί ανέφεραν ότι το σημαντικό είναι να δουλέψουν με όρεξη και να είναι παραγωγικοί.

Ήδη, ο νέος υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ξεκίνησε να ενημερώνεται από φορείς του υπουργείου, ενώ αναμένεται να ορίσει άμεσα ποιες θα είναι οι ακριβείς αρμοδιότητες των υφυπουργών.

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline