Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Μόλυνση ασθενών σε ιδιωτική κλινική
Μόλυνση ασθενών σε ιδιωτική κλινική

Μόλυνση ασθενών σε ιδιωτική κλινική

  • June 29, 2010
  • 0 Likes
  • 16 Views
  • 0 Comments

Σε οφθαλμολογική εγχείρηση υποβλήθηκαν εκ νέου 6 από τους 13 ασθενείς που διαμετακομίσθηκαν σε πανεπιστημιακές κλινικές της Θεσσαλονίκης, μετά την ενδοφθαλμίτιδα λοίμωξη που υπέστησαν σε ιδιωτική κλινική των Σερρών, μετά από επέμβαση καταρράκτη που έκαναν, την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη.


Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έδωσε εντολή στην κλινική να σταματήσει μέχρι νεοτέρας τα χειρουργεία.

Του θέματος επιλήφθηκε προσωπικά η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία έδωσε εντολή στον επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ Μ. Σαμπατακάκη, να προχωρήσει σε περαιτέρω έρευνα στην υπόθεση.

Κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας θα  επισκεφτεί την ιδιωτική κλινική των Σερρών, για να εξετάσει τα χειρουργεία και τα ιατρικά εργαλεία της κλινικής.

Εξάλλου, αργά το βράδυ της Κυριακής  βρέθηκε στην κλινική ο προϊστάμενος της 4ης Υγειονομικής Μονάδας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άρης Μπουσουλέγκας, ο οποίος είπε ότι: «με τα σημερινά στοιχεία, δεν προκύπτει πρόβλημα με την άδεια λειτουργίας της κλινικής», ενώ όπως δήλωσε: «θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα».

Ακόμη , δεν έχουν κοινοποιηθεί τα αποτελέσματα των εργαστηρίων από τις πανεπιστημιακές κλινικές, όπου νοσηλεύονται οι παθόντες.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline