Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Με τη γυμναστική, γερνάμε καλύτερα
Με τη γυμναστική, γερνάμε καλύτερα

Με τη γυμναστική, γερνάμε καλύτερα

  • February 11, 2010
  • 0 Likes
  • 12 Views
  • 0 Comments

Η συστηματική γυμναστική μπορεί να μας βοηθήσει να γεράσουμε καλύτερα σωματικά και νοητικά, σύμφωνα με τέσσερις νέες μελέτες που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Archives of Internal Medicine».

Η πρώτη από αυτές έδειξε ότι οι γυναίκες που γυμνάζονται στην μέση ηλικία, έχουν λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν όταν γεράσουν χρόνια νοσήματα ή οποιαδήποτε σωματική, νοητική ή ψυχική διαταραχή.

Η δεύτερη έδειξε ότι έπειτα από ένα χρόνο προπόνηση αντίστασης, επί μία ή δύο φορές την εβδομάδα, βελτιώνεται η ικανότητα προσοχής και επίλυσης προβλημάτων.

Η τρίτη μελέτη έδειξε πως τα άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, που συστηματικά γυμνάζονται ήπια ή έντονα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν νοητικές διαταραχές σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονται.

Η τέταρτη μελέτη, τέλος, έδειξε ότι οι γυναίκες που συμμετέχουν σε προγράμματα γυμναστικής ακόμα και μετά τα 65 τους, έχουν πιο γερά οστά και καλύτερη ισορροπία σε σύγκριση με τις συνομήλικές τους οι οποίες δεν γυμνάζονται.

Τα ευρήματα των μελετών αυτών, οι οποίες διεξήχθησαν σε Καναδά, Γερμανία και ΗΠΑ, μπορεί να αποτελούν άριστο κίνητρο για να αυξήσει ο καθένας μας την φυσική του δραστηριότητα, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Πηγή : Web Only