Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν τα προγαμιαία συμβόλαια οι πολίτες στη Βουλγαρία
Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν τα προγαμιαία συμβόλαια οι πολίτες στη Βουλγαρία

Με σκεπτικισμό αντιμετωπίζουν τα προγαμιαία συμβόλαια οι πολίτες στη Βουλγαρία

  • April 28, 2010
  • 0 Likes
  • 22 Views
  • 0 Comments

Μόλις 164 ζευγάρια στη Βουλγαρία έχουν υπογράψει προγαμιαία συμβόλαια, το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η σύναψη προγαμιαίων συμβολαίων μεταξύ ζευγαριών στη Βουλγαρία επετράπη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο και οι ειδικοί εκτιμούν πως το μικρό ενδιαφέρον που καταγράφεται απορρέει, κυρίως, από την προκατάληψη που υπάρχει απέναντι σε τέτοιου είδους συμφωνίες.

Από τα 164 ζευγάρια που υπέγραψαν προγαμιαία συμβόλαια, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το “Sofia News Agency“, το ένα τρίτο διαμένει στη Σόφια, ενώ ακολουθεί η Βάρνα με 11 οικογένειες να έχουν συνάψει προγαμιαία συμβόλαια.

Όσοι καταφεύγουν στη σύναψη προγαμιαίων συμβολαίων το κάνουν, όπως λένε, για τη διασφάλιση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων σε περίπτωση διαζυγίου, αλλά και για τη διασφάλιση των παιδιών τους σε περίπτωση λύσης του γάμου.

Στη Βουλγαρία, τα προγαμιαία συμβόλαια υπογράφονται, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του χώρου, κυρίως σε περιπτώσεις που ο σύζυγος είναι ευκατάστατος και αρκετά μεγαλύτερος σε ηλικία απ’ ό,τι η γυναίκα. Σε τέτοιου είδους συμφωνίες καταφεύγουν, επίσης, άνθρωποι με έναν ή περισσότερους γάμους.

Πάντως, ένας από τους λόγους που αποφεύγουν οι Βούλγαροι τη σύναψη προγαμιαίων συμβολαίων είναι και η οικονομική κρίση, αφού δεν θέλουν να ξοδέψουν χρήματα σε δικηγόρους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline