Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Με απόφαση δικαστηρίου αγόρι άλλαξε φύλο στην Αυστραλία
Με απόφαση δικαστηρίου αγόρι άλλαξε φύλο στην Αυστραλία

Με απόφαση δικαστηρίου αγόρι άλλαξε φύλο στην Αυστραλία

  • March 23, 2010
  • 0 Likes
  • 15 Views
  • 0 Comments

Με απόφαση του Αυστραλιανού Οικογενειακού Δικαστηρίου, ένας 14χρονος προχώρησε στην αλλαγή φύλου και άρχισε τη σχετική θεραπεία που θα τον βοηθήσει αργότερα να γίνει, με μεγαλύτερη ευκολία, γυναίκα.

“Ο Μπερναντέτ (Bernadette)” γεννήθηκε αγόρι το 1992 και άρχισε να συμπεριφέρεται σαν κοριτσάκι από την ηλικία των 3 ετών.

Το Οικογενειακό Δικαστήριο, με τη συγκατάθεση των γονιών του, επέτρεψε στον Bernadette να αρχίσει νόμιμα από τώρα την ορμονοθεραπεία, η οποία και θα καταστείλει τα ανδρικά γεννητικά όργανα μέχρι να γίνει η σχετική εγχείρηση αλλαγής φύλου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά μετά την κοινοποίηση της απόφασης στην ιστοσελίδα του Οικογενειακού Δικαστηρίου πριν από λίγες μέρες, μια ψυχίατρος υποστήριξε ότι το “αγόρι συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει κορίτσι και αν του στερήσουμε τη δυνατότητα να το κάνει, μπορεί ο ίδιος να προκαλέσει ζημιά στο σώμα του”.

Ο δικαστής δέχθηκε επίσης και το επιχείρημα των γονέων του, σύμφωνα με το οποίο οι σεξουαλικές προτιμήσεις καθορίζονται από το μυαλό και όχι από το σώμα.

Ο δικαστής Νίκολσον, που εκδίκασε την υπόθεση, αναφέρθηκε και στην περίπτωση ενός άλλου παρόμοιου περιστατικού, σύμφωνα με το οποίο ένα νεαρό κορίτσι, “η Άλεξ”, ήθελε να γίνει αγόρι.

“Είναι πολύ δύσκολες οι υποθέσεις αυτές”, τόνισε ο δικαστής Νίκολσον, “γιατί έρχεσαι αντιμέτωπος με το δίλημμα, ότι μπορείς να κάνεις κάτι που θέλεις τώρα, αλλά μπορεί να το μετανοήσεις αργότερα. Από την άλλη, θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου και τον κίνδυνο της αυτοκτονίας, στον οποίο καταφεύγουν αρκετά άτομα σε παρόμοια κατάσταση”.

Πηγή:   ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline