Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Με αναισθητικό για ζώα οι εκτελέσεις θανατοποινιτών στις ΗΠΑ
Με αναισθητικό για ζώα οι εκτελέσεις θανατοποινιτών στις ΗΠΑ

Με αναισθητικό για ζώα οι εκτελέσεις θανατοποινιτών στις ΗΠΑ

  • December 10, 2010
  • 0 Likes
  • 7 Views
  • 0 Comments

Ενας αμερικανός ομοσπονδιακός δικαστής απεφάνθη ότι η πολιτεία της Οκλαχόμα μπορεί, εξαιτίας της έλλειψης που παρουσιάζεται στο αναισθητικού που χρησιμοποιείται συνήθως, να χρησιμοποιήσει ένα αναισθητικό που χρησιμοποιείται για την ευθανασία ζώων για την εκτέλεση θανατοποινιτών.

Αυτή η απόφαση μπορεί να επηρεάσει και άλλες πολιτείες, που αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα από την έλλειψη θειοπεντάλ που είναι το μόνο αναισθητικό σε ολόκληρη τη χώρα που πάρει άδεια για να χορηγείται για την εκτέλεση των θανατοποινιτών.

Το μαναδικό αμερικανικό εργαστήριο που το κατασκευάζει θα έχει έλλειψη τουλάχιστον μέχρι τις αρχές του 2011.

Το pentobarbital, που συνήθως χρησιμοποιείται στα ζώα, προκαλεί ένα κώμα “αποτέλεσμα του οποίου είναι η αναστολή της αναπνευστικής λειτουργίας και της λειτουργίας του νευρικού συστήματος”, υπογραμμίζει στην απόφασή του ο δικαστής Στίβεν Φράιοτ. “Ο θάνατος επέρχεται λίγη ώρα μετά τη χορήγηση του φαρμάκου“, προσθέτει.

Η απόφαση του δικαστή έρχεται την ώρα που η πολιτεία της Οκλαχόμα αντιμετωπίζει έλλειψη θειοπεντάλ. Στις 14 Οκτωβρίου ο Ντόναλντ Γουίκερλι, 41 ετών, εκτελέστηκε αφού η πολιτεία της Οκλαχόμα δανείστηκε μία δόση pentobarbital από το γειτονικό Αρκανσο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline