Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Μαύρο ρύζι για ενίσχυση της υγείας
Μαύρο ρύζι για ενίσχυση της υγείας

Μαύρο ρύζι για ενίσχυση της υγείας

  • August 30, 2010
  • 0 Likes
  • 22 Views
  • 0 Comments

Μελέτη δείχνει ότι το μαύρο ρύζι είναι μια πολύ καλή πηγή υγιών αντιοξειδωτικών και βιταμίνης Ε. Μια νέα έρευνα από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα δείχνει ότι το μαύρο ρύζι περιέχει τα αντιοξειδωτικά ανθοκυανίνες, συστατικά πολύτιμα και ευεργετικά για την προαγωγή υγείας, παρόμοια με αυτά που βρέθηκαν σε φράουλες, βατόμουρα και μούρα.

Μια κουταλιά μαύρου ρυζιού περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά προαγωγής υγείας, από όσα βρίσκονται σε μια κουταλιά βατόμουρα, αλλά με λιγότερη ζάχαρη, περισσότερες φυτικές ίνες και βιταμίνη Ε“, τόνισε ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Ζιμίν Χου, PhD, του Κρατικού Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα, στην εφημερίδα Independent News.

Αν τα μούρα χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση της υγείας, γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και με μαύρο ρύζι;

Ο Δρ. Χου και οι συνεργάτες του ανέλυσαν δείγματα μαύρου πίτουρου ρυζιού από την παραγωγή ρυζιού στη νότιες περιοχές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Δρ. Χου το μαύρο ρύζι περιέχει τα αντιοξειδωτικά ανθοκυανίνες, ουσίες που δίνουν ελπίδες για την καταπολέμηση του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων, καθώς και άλλων προβλημάτων υγείας.

Προσθέτοντας ο Δρ. Χου αναφέρει ότι, οι παραγωγοί τροφίμων θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το μαύρο ρύζι ή το πίτουρο του ρυζιού για να ενισχύσουν την αξία της υγείας στα δημητριακά για πρωινό, στα ποτά, στα κέικ, στα μπισκότα και σε άλλα τρόφιμα.

Επίσης οι χρωστικές ουσίες που περιέχονται στο μαύρο εκχύλισμα του ρυζιού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να παράγουν μια ποικιλία χρωμάτων, από ροζ έως μαύρο, ως μια πιο υγιεινή και εναλλακτική λύση σε τεχνητές χρωστικές ουσίες τροφίμων που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές.

Μέχρι στιγμής, το μαύρο ρύζι καταναλώνεται κυρίως στην Ασία και χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση τροφίμων, ζυμαρικών, σούσι, και πουτίγκας.

Ωστόσο ο Δρ. Χου τόνισε όμως πως θα ήθελε να καταναλωθεί από περισσότερους Αμερικανούς να έχει μια πιο σαφή εικόνα της μελέτης.

Πηγή: American Chemical Society

Επιμέλεια διασκευή θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline