Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Μαύροι γονείς … Λευκό μωρό
Μαύροι γονείς … Λευκό μωρό

Μαύροι γονείς … Λευκό μωρό

  • July 22, 2010
  • 0 Likes
  • 13 Views
  • 0 Comments

Απίστευτο και όμως συνέβη στην Βρετανία. Μαύροι γονείς από την Νιγηρία γιορτάζουν τον ερχομό της νεογέννητης κορούλας τους, που όμως είναι λευκή, ξανθιά και γαλανομάτα!

Τόσο οι γονείς όσο και τα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας Ιεκμπόρο, που κατοικούν στην Βρετανία, είναι μαύροι. Η μικρούλα όμως είναι κατάλευκη με μπλε μάτια. Οι επιστήμονες «σκίζουν» τα πτυχία τους, αφού δεν μπορούν να βρουν εξήγηση για το πρωτοφανές περιστατικό, το οποίο δεν είχαν προβλέψει κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης!

Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες που εξέτασαν την νεογέννητη Nmachi έχουν εκπλαγεί με το θαύμα της γενετικής και υποστηρίζουν πως το κοριτσάκι δεν είναι περίπτωση αλμπινισμού.

Ο σαστισμένος 44χρονος πατέρας της νεογέννητης μικρής, Μπεν Ιεκμπόρο, δήλωσε στην εφημερίδα “Sun” που αποκάλυψε το θέμα: “Είμαι βέβαιος ότι είναι δικό μου το παιδί … απλά δεν ξέρω γιατί είναι ξανθό“.

Το όνομα της μικρής στη γλώσσα που μιλάνε οι γονείς της σημαίνει “Ομορφιά του Θεού” και οι Ιατροί του Νοσοκομείου «Κουίν Μέρι» κοντά στο Γούλγουιτς (όπου μένει η οικογένεια) διαβεβαιώνουν ότι κανείς από τους δύο γονείς δεν έχει κανέναν πρόγονο λευκής καταγωγής.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής Ανθρώπινης Γενετικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθηγητή Μπράιαν Σάικς, στη “Sun”, η γέννα αυτή είναι μοναδική, αφού:

Σε ανθρώπους από διαφορετικές φυλές το ανοιχτό χρώμα του δέρματος του παιδιού μπορεί να είναι εξαιρετικά πιο ανοιχτό από αυτό των γονιών. Αυτό όμως συμβαίνει όπου υπάρχει μεγάλη πρόσμειξη γονιδίων όπως στους πληθυσμούς της Καραϊβικής. Όμως στη Νιγηρία οι προσμείξεις δεν είναι ιδιαίτερα συχνές και για να υπάρξει ένα πιο ανοιχτό χρώμα δέρματος, πρέπει και οι δύο γονείς να έχουν κάποιον πρόγονο λευκής καταγωγής. Αυτό που είναι πραγματικό ασυνήθιστο είναι το χρώμα των μαλλιών, αφού πολλά παιδιά που αργότερα έχουν ξανθά μαλλιά δεν έχουν τόσο ξανθά μαλλιά στη γέννα“.

Και για να προλάβουμε τους … πονηρούς το ενδεχόμενο το παιδί να προέρχεται από απιστία της μητέρας απορρίπτεται, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα ήταν κατάλευκο.

Τέλος η 35χρονη μητέρα της νεογέννητης, Άντζελα Ιεκμπόρο, δήλωσε στην εφημερίδα για το γεγονός: “Είναι όμορφη και την αγαπώ. Το χρώμα της δεν έχει σημασία. Είναι ένα μωρό-θαύμα“.

Πηγή:  The Sun

Επιμέλεια θέματος-διασκευή: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline

  • Μοιραστείτε: