Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Μήνυμα αισιοδοξίας στους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ
Μήνυμα αισιοδοξίας στους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ

Μήνυμα αισιοδοξίας στους πάσχοντες από Αλτσχάιμερ

  • March 11, 2010
  • 0 Likes
  • 17 Views
  • 0 Comments

«Έχανα τον προσανατολισμό μου, δεν έβρισκα λέξεις να επικοινωνήσω με το περιβάλλον μου, ένιωθα να με κυριεύει η κατάθλιψη, κάποιες φορές δεν γνώριζα τη σύζυγό μου. Γενικά, αισθανόμουν ότι ήμουν τελειωμένος ως άνθρωπος. Τώρα γελώ, τραγουδώ, δεν αγχώνομαι. Θέλω να ζήσω και αισθάνομαι τη δύναμη να το πετύχω…»

Τη συγκλονιστική αυτή μαρτυρία κατάθεσε ο 68χρονος Απόστολος Μωραϊτόπουλος σε ειδική ημερίδα για τις νόσους της άνοιας και του Αλτσχάιμερ, που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καλλιτεχνικής Παιδείας και Πολιτισμού Συκεών (ΔΚΕΚΠΠ), μεταφέροντας παράλληλα μήνυμα αισιοδοξίας για την αντιμετώπιση των νόσων.

«Να μη φοβάται κανείς την προληπτική ιατρική, είναι το ‘‘Α’’ και το ‘‘Ω’’, σώζει ζωές. Πρέπει να εμπιστευθούμε το ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό και να αγωνισθούμε για τη ζωή. Όσο ανιαρά φαίνονται στην αρχή τα προγράμματα αντιμετώπισης των προβλημάτων μας, τόσο αποτελεσματικά αποδεικνύονται», τόνισε ο Απόστολος Μωραϊτόπουλος, ο οποίος έπασχε από ήπια νοητική διαταραχή και συμμετέχει επί οκταετία στα ειδικά προγράμματα που υλοποιούνται στο νομό Θεσσαλονίκης υπό την ευθύνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών.

Ο 68χρονος, σήμερα δηλώνει χαρούμενος, καθώς νιώθει ότι η ζωή του απόκτησε ποιότητα.

«Μου είπαν ότι δεν θα γίνω καλά και ότι θα προσπαθήσουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση. Εγώ σας λέω σήμερα ότι έγινα καλά», τόνισε.

«Οι ασθενείς διατηρούν τα συναισθήματά τους μέχρι τα τελικά στάδια. Τους οφείλουμε αγάπη και καλοσύνη», σημείωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, νευρολόγος-ψυχίατρος, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΑΠΘ, Μάγδα Τσολάκη, ενώ ο πρόεδρος της ΔΚΕΚΠΠ, Ιωάννης Δαλάτσης, απηύθυνε μήνυμα εγρήγορσης και συμπαράστασης στους πάσχοντες από τις νόσους.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline