Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Λοβέρδος προς φαρμακοποιούς: ‘Μειώστε τα κέρδη σας’
Λοβέρδος προς φαρμακοποιούς: ‘Μειώστε τα κέρδη σας’

Λοβέρδος προς φαρμακοποιούς: ‘Μειώστε τα κέρδη σας’

  • September 27, 2010
  • 0 Likes
  • 10 Views
  • 0 Comments

Μείωση του ποσοστού κέδρους των φαρμακοποιών, ζήτησε τη Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, από τους εκπροσώπους του κλάδου, με τους οποίους συναντήθηκε στο υπουργείο.

«Για να την βγάλουμε καθαρή, δεν γίνεται να μην κάνουμε υποχωρήσεις», τούς επισήμανε ο υπουργός Υγείας και υπογράμμισε ότι το ποσοστό 35%, που παίρνουν οι φαρμακοποιοί από την πώληση των φαρμάκων, αποτελεί κόκκινο πανί.

Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, Δημήτρης Βαγιωνάς, αντέτεινε ότι το ποσοστό κέδρους των φαρμακοποιών δεν είναι 35, αλλά 20%.

Για το θέμα του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), ο κ. Λοβέρδος είπε ότι έχει λυθεί και πως «όσοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, συνεχίζουν γι άλλους λόγους».

Η διοίκησή του επισημαίνει ότι έχει κλείσει η ψαλίδα στους πέντε μήνες και ότι οι φαρμακοποιοί πληρώθηκαν κανονικά έως και τον Μάρτιο. Οι φαρμακοποιοί, ωστόσο, διατύπωσαν την εκτίμηση ότι η ψαλίδα θα ξανανοίξει στους οκτώ μήνες. Η δέσμευση του υπουργού ήταν ότι, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε στους φαρμακοποιούς ότι η κατανάλωση φαρμάκων στην Ελλάδα και η σπατάλη, που γίνεται στον τομέα αυτόν, είναι άνευ προηγούμενου.

Για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι «αυτός είναι ο στόχος, καθώς η απελευθέρωση αποτελεί αίτημα και της τρόικας» και κατέληξε πως «είναι παγκόσμιο ρεκόρ να έχουμε 12.500 φαρμακεία στην Ελλάδα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline