Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Λοβέρδος: Νέος κατάλογος τιμών για όλα τα ταμεία
Λοβέρδος: Νέος κατάλογος τιμών για όλα τα ταμεία

Λοβέρδος: Νέος κατάλογος τιμών για όλα τα ταμεία

  • September 20, 2010
  • 0 Likes
  • 21 Views
  • 0 Comments

Με προτεραιότητα την άποψη για λιγότερα κέρδη και περισσότερη λογική στο χώρο της υγείας ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος συνάντησε τη Παρασκευή τους δημοσιογράφους στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ως υπουργός Υγείας.

Ο κύριος Λοβέρδος είπε ότι η επίλυση του προβλήματος των 93 διαγνωστικών εξετάσεων που αφορούσαν το ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων είναι δείγμα προσωπικής του γραφής και εξήγησε ότι ένα πρόβλημα που για ένα χρόνο ταλαιπωρούσε τους δημοσίους υπαλλήλους επιλύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ έπρεπε να καταβάλουν το αντίτιμο για 93 εξετάσεις και στη συνέχεια να εισπράττουν τα χρήματα αυτά από το ταμείο τους.

Ο υπουργός Υγείας είπε ότι σε συνεργασία με το ΙΚΑ και τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας προωθείται νέος κατάλογος τιμών ώστε να είναι ίδιες για όλα τα ταμεία. Εκανε λόγο χαρακτηριστικά για επικαιροποιημένες τιμές. Οι τιμές που καθορίστηκαν για τις 93 εξετάσεις είναι κατά 15 με 20% μειωμένες.

Οσον αφορά τις αρμοδιότητες των δύο υφυπουργών, όπως είπε ο νέος υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης, σε σύσκεψη που θα γίνει τις προσεχείς ημέρες με τη συμμετοχή των υπουργείων Υγείας, της Γ.Γ. Αθλητισμού και του υπουργείου Γεωργίας θα συμπληρωθούν οι αρμοδιότητές τους στο υφυπουργείο Υγείας το οποίο αναλαμβάνει το κομμάτι της διατροφής και του αθλητισμού.

Πάντως διευκρινίστηκε ότι ο ΕΦΕΤ θα υπάγεται στο υφυπουργείο Υγείας, το οποίο θα είναι υπεύθυνο και για την προαγωγή του αθλητισμού στον πληθυσμό αλλά και του ειδικού αθλητισμού.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline