Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Λιγότερο κρέας … Λιγότερο βάρος!
Λιγότερο κρέας … Λιγότερο βάρος!

Λιγότερο κρέας … Λιγότερο βάρος!

  • July 26, 2010
  • 0 Likes
  • 18 Views
  • 0 Comments

Οι λάτρεις του κρέατος ακούγοντας αυτή την είδηση δεν θα χαρούν καθόλου. Όπως ανακοινώθηκε από το πρακτορείο Reuters, όσοι καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες κρέατος από το επιτρεπτό όριο, κινδυνεύουν με συσσώρευση βάρους στο σώμα τους με τη πάροδο των χρόνων.

Σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή μελέτη, ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι όσοι καταναλώνουν περισσότερα κιλά κρέας σε διάστημα 5 χρόνων, κινδυνεύουν να συσσωρεύσουν περισσότερα κιλά βάρους από εκείνους που καταναλώνουν λιγότερο κρέας.

Οι ερευνητές ανέλυσαν διάφορα είδη κρέατος και διαπίστωσαν ότι τα πιο «ένοχα» είναι τα πουλερικά και το κόκκινο κρέας.

Τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος μπορεί να βελτιωθεί ο έλεγχος του βάρους», αναφέρουν οι ερευνητές στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής».

Στη μελέτη συμμετείχαν 100.000 άνδρες και 270.000 γυναίκες από 10 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες που είχε ως θέμα τον καρκίνο και τη διατροφή, σε σχέση με άλλους παράγοντες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι όσο περισσότερο κρέας καταναλώνεται ανά άτομο, τόσο μεγαλύτερο βάρος συσσωρεύεται. Εάν ένα άτομο καταναλώνει 250 γραμμάρια καθημερινά κρέας, ο οργανισμός παίρνει ποσότητα ίση των 450 θερμίδων. Σύμφωνα με τους ερευνητές το βάρος των ανθρώπων αυτών θα ανέλθει σε περίπου 2 κιλά ή περισσότερο σε διάστημα 5 χρόνων.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τη Δρ. Άννυ Κλερ Βέρνιο, δήλωσαν ότι η προσθήκη των 2 κιλών για διάστημα 5 ετών είναι σχετικά μικρή, αλλά θα μπορούσε να έχει σημαντική σημασία από την πλευρά των παχύσαρκων ατόμων.

Πηγή: Reuters

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline