Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τα ναρκωτικά
Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τα ναρκωτικά

Κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τα ναρκωτικά

  • July 7, 2010
  • 0 Likes
  • 12 Views
  • 0 Comments

Η κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων ήταν ο σκοπός της χτεσινής κυβερνητικής σύσκεψης για τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις. «Μια ευαίσθητη πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», σημείωσε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου.

«Η χώρα βρέθηκε σε βαθιά οικονομική κρίση, κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε σε πολύ πιεστικά περιθώρια και βάζουμε τάξη στο χάος, που υπάρχει», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια της εισήγησής του, σε μεγάλη κυβερνητική σύσκεψη για τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ιλιον, στη Δυτική Αττική.

«Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής, είδαμε ότι δεν σεβάστηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού και το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν μπορούσαμε να προστατεύσουμε επαρκώς τον πολίτη και τους αδύναμους», είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «για μας η οικονομική κρίση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προστατεύσουμε τους ασθενέστερους, αντίθετα αντιμετωπίζουμε τα θέματα της καθημερινότητας, καθώς πολλά από αυτά δεν απαιτούν μεγάλα κονδύλια, αλλά διαφορετική αντίληψη, ανθρωπιά και ανοιχτό μυαλό».

«Μια ευαίσθητη πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν «δεν υπήρξε πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών».

Σημειώνεται, ότι σκοπός τής σημερινής σύσκεψης είναι η κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «μπορεί η κρίση να επηρεάζει τις δημόσιες δαπάνες και απαιτείται πολύ προσοχή, πού επενδύουμε το δημόσιο χρήμα».

«Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης» τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει προγράμματα για την ομαλή επανένταξη των εξαρτημένων, επανέλαβε παλαιότερη θέση του για διαχωρισμό χρήστη και εμπόρου και τόνισε, ότι πρέπει να δοθεί βοήθεια στον εξαρτημένο, όχι με ποινικοποίηση του χρήστη, αλλά με συμπαράσταση.

Ο πρωθυπουργός έδωσε, επίσης, μεγάλο βάρος στην πρόληψη και την ενημέρωση, που «πρέπει να ξεκινά από τα σχολεία» και ανέφερε, ότι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα ζητήματα αυτά είναι σημαντικός, κοινοποιώντας ότι ο ρόλος αυτός θα αναβαθμιστεί με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», που θα δώσει νέες δυνατότητες για την εκπόνηση νέων προγραμμάτων μακριά από το πελατειακό σύστημα γι αυτό ζήτημα.

Πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline