Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κρούσματα της νέας γρίπης σε σχολείο στην πόλη Πόλζελα στη Σλοβενία
Κρούσματα της νέας γρίπης σε σχολείο στην πόλη Πόλζελα στη Σλοβενία

Κρούσματα της νέας γρίπης σε σχολείο στην πόλη Πόλζελα στη Σλοβενία

  • September 17, 2009
  • 0 Likes
  • 21 Views
  • 0 Comments

Δέκα μαθητές δημοτικού σχολείου στην Πόλζελα της Σλοβενίας προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη. Πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα της νόσου σε σλοβενικό σχολείο από την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Η επιδημιολόγος, κ. Άλενκα Τροπ Σκάζα ,δήλωσε στο Σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA ότι πρόκειται για κρούσματα που αντιμετωπίζονται και συνεπώς το σχολείο δεν θα κλείσει προς το παρόν.

«Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη ότι αν τα σχολεία κλείσουν, τα παιδιά δεν θα μείνουν σπίτι, αλλά θα συνεχίσουν να έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα», πρόσθεσε.

Χθες, 15/09, 94 μαθητές του ίδιου σχολείου δεν πήγαν στα μαθήματα. Η κ. Σκάζα δήλωσε ότι δεν έγιναν γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους απουσίασαν, επειδή οι γονείς δεν είναι υποχρεωμένοι να δώσουν εξηγήσεις.

Η επικεφαλής του Κέντρου Μεταδοτικών Ασθενειών του εθνικού Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, κ. Αλένκα Κράιγκερ, είπε ότι δεν είναι γνωστός ο ακριβής αριθμός των παιδιών που έχουν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας της Σλοβενίας, κ. Αλένκα Κόβτσα, σε δηλώσεις στα ΜΜΕ τόνισε ότι στο σχολείο είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, κάτι που είχε επιβεβαιωθεί και από την επιθεώρηση υγείας.

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ