Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα

Κορωνοϊός: Έξαρση στα νησιά και στα θέρετρα – Αποκλιμάκωση στην Αττική

Αρχίζουν να πέφτουν τα κρούσματα, κορύφωση στον αριθμό των ημερήσιων θανάτων και των διασωληνώσεων

Στα νησιά και στα τουριστικά θέρετρα εξελίσσεται το 6ο κύμα της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς ο συνωστισμός είναι μεγάλος και τα μέτρα υποτυπώδη, όπως αποδεικνύεται και από τα στοιχεία που συγκεντρώνουν οι αρμόδιοι. Στον αντίποδα, η Αττική εμφανίζει σαφή αποκλιμάκωση σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης μίλησε στην ΕΡΤ για την εικόνα της πανδημίας στη χώρα, καθώς πλησιάζουμε στον 15αύγουστο και στην κορύφωση της καλοκαιρινής περιόδου.

«Περιμέναμε έτσι και αλλιώς να έχουμε αυτή την αύξηση στους σκληρούς δείκτες. Στις επόμενες ημέρες θα δούμε μια κορύφωση των θανάτων και των διασωληνώσεων», τόνισε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής στο ΑΠΘ και πρόσθεσε: 

«Στις αρχές Αυγούστου οι επιστήμονες ευελπιστούν σε μια μείωση των κρουσμάτων», συμπλήρωσε ωστόσο ότι «η επίτευξη του στόχου της αποκλιμάκωσης δυστυχώς έχει γίνει με λάθος τρόπο, όπως το να αυξήσουμε πολύ τη διασπορά και να δημιουργήσουμε τοπικά φυσική ανοσία».

«Αυτή δεν είναι «η σωστή επιλογή από άποψη δημόσιας υγείας. Αυτή την περίοδο δεν ακολουθούνται μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι το 6ο κύμα της πανδημίας εξελίσσεται στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές. «Στην Αττική υπάρχει αποκλιμάκωση, όπως και στην Χαλκιδική. Ωστόσο σε πολλές περιοχέςτης Δυτικής Μακεδονίας είναι σε φάση αυξητική. Η διαφοροποίηση αυτή στην εξέλιξη της πανδημίας οφείλεται στο πότε ξεκίνησε το κύμα της πανδημίας τοπικά και στη μετακινήση του πληθυσμού», τόνισε.

Δείτε την ροή ειδήσεων και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.

YgeiaOnline ,το πρώτο Portal Υγείας. Βρείτε γιατρούς, νοσοκομεία, φαρμακεία και ότι έχει να κάνει με την υγεία. Κλείστε ηλεκτρονικά ραντεβού με γιατρούς, απομακρυσμένη διάγνωση και πολλές άλλες υπηρεσίες που μόνο το YgeiaOnline.gr μπορεί να προσφέρει.

Related Posts