Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κλωνοποιήθηκε ο πρώτος ισπανικός ταύρος ταυρομαχιών
Κλωνοποιήθηκε ο πρώτος ισπανικός ταύρος ταυρομαχιών

Κλωνοποιήθηκε ο πρώτος ισπανικός ταύρος ταυρομαχιών

  • May 28, 2010
  • 0 Likes
  • 35 Views
  • 0 Comments

Η κλωνοποίηση του ταύρου,κοντά στην πόλη Παλένθια της βόρειας Ισπανίας, έγινε από τον γενετιστή Βιθέντε Τόρεντ, επικεφαλής μιας 17μελούς ομάδας βιολόγων και κτηνιάτρων του Ιδρύματος Κτηνιατρικών Ερευνών της Βαλένθια και του Κέντρου Ερευνών “Πρίγκιπας Φίλιππος”.

Το μαύρο ζώο, που ζυγίζει 25 κιλά, παρουσιάστηκε μια μέρα μετά τη γέννησή του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και τη βρετανική “Ιντεπέντεντ“.

Ο Τόρεντ, ο οποίος, όπως δήλωσε, χρειάστηκε τρία χρόνια ερευνών για να βρει ένα τρόπο να διατηρήσει τα πολύτιμα γονίδια του “πατρικού” ταύρου, εξέφρασε την ελπίδα ότι ο “Γκοτ” θα είναι εξίσου δυναμικός με τον γενετικό πρόγονό του “Βασίτο” από την Ανδαλουσία, έναν ταύρο εκλεκτής ράτσας, ο οποίος, μετά από μακρά και δυναμική “σταδιοδρομία” στις αρένες και ως ζώο ιδανικό για αναπαραγωγή, πέθανε φέτος τον Μάρτιο. Ένας δεύτερος κλώνος του “Βασίτο” αναμένεται να γεννηθεί σε λίγες μέρες. Η παρένθετη μητέρα του “Γκοτ” ήταν μια ελβετική αγελάδα Χολστάιν.

Η κλωνοποίηση ζώων ξεκίνησε το 1996, στη Σκωτία, με το πρόβατο “Ντόλι”. Σύμφωνα με τον Τόρεντ, η κλωνοποίηση μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ειδών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζει στο μέλλον να κλωνοποιήσει τον απειλούμενο ιβηρικό λύγκα.

Οι φανατικοί φίλοι των ταυρομαχιών με πολλή χαρά θα έβλεπαν στις αρένες γενετικά αντίγραφα διάσημων ταύρων που δεν ζουν πια, όμως οι οργανώσεις προστασίας των ζώων αντιδρούν έντονα για την κλωνοποίηση του “Γκοτ”. “Καταδικάζουμε έντονα αυτή την πρακτική, επειδή οδηγεί στη γενετική χειραγώγηση ενός είδους, με το διαστρεβλωμένο στόχο να διατηρηθεί η παραπλάνηση ότι οι ταύροι αποτελούν μαχητές από τη φύση τους”, δήλωσε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση AnimaNaturalis.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline