Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κεραίες κινητής τηλεφωνίας: Έρευνα για την ποιότητα του ύπνου
Κεραίες κινητής τηλεφωνίας: Έρευνα για την ποιότητα του ύπνου

Κεραίες κινητής τηλεφωνίας: Έρευνα για την ποιότητα του ύπνου

  • October 11, 2010
  • 0 Likes
  • 24 Views
  • 0 Comments

Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπουν οι σταθμοί βάσης της κινητής τηλεφωνίας δεν επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιστήμονες από την Ιατρική Σχολή Charite του Βερολίνου που συμμετείχαν σε έρευνα, στην οποία πήραν μέρος 397 άτομα, των οποίων μετρήθηκε η ποιότητα του ύπνου για έξι νύχτες σε διάστημα δύο συνεχόμενων εβδομάδων.

Οι συμμετέχοντες εκτέθηκαν σε αληθινά ή ψευδή ραδιοσήματα τόσο στα 900 όσο και στα 1800 MHz και σύμφωνα με τους ερευνητές, τα αποτελέσματα έδειξαν πως ούτε η συνολική ποιότητα του ύπνου πριν το πείραμα ούτε η συμπεριφορά απέναντι στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας άλλαξαν σημαντικά ανάμεσα στους συμμετέχοντες και το γενικό γερμανικό πληθυσμό.

Όπως αποδείχτηκε, όσοι είχαν πρόβλημα ύπνου πριν από το πείραμα συνέχισαν να μην κοιμούνται καλά και κατά τη διάρκεια του πειράματος ανεξάρτητα από την έκθεσή τους σε ραδιοσυχνότητες.

Στο συμπέρασμά τους οι ερευνητές αναφέρουν ότι η μελέτη δεν παρείχε στοιχεία που να δείχνουν βραχυπρόθεσμες ψυχολογικές επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των σταθμών βάσης στην ποιότητα του ύπνου.

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από το Γερμανικό Ερευνητικό Πρόγραμμα Κινητών Τηλεπικοινωνιών του Ομοσπονδιακού Γραφείου για την Προστασία από τις Ακτινοβολίες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline