Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κατάθλιψη και δυσλειτουργία στύσης
Κατάθλιψη και δυσλειτουργία στύσης

Κατάθλιψη και δυσλειτουργία στύσης

  • June 4, 2010
  • 0 Likes
  • 10 Views
  • 0 Comments

Η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. Η απώλεια αυτοεκτίμησης, η χαμηλή διάθεση και οι έντονες καταστάσεις ανάμεσα στις σχέσεις μπορεί να είναι λόγος για έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας και κατά συνέπεια ανικανότητας. Αυτό ο ισχυρισμός προκύπτει μετά από μια νέα σειρά ερευνών στον τομέα αυτό, σύμφωνα με νεώτερο δημοσίευμα των New York Times.

Η δυσλειτουργία στύσης είναι μια διαταραχή των λειτουργιών του ουροποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα ο άνδρας να μην μπορεί να έχει στύση και σεξουαλική επαφή για αρκετό καιρό.

Από το 1995 το ζήτημα αυτό έχει αναφερθεί σε παγκόσμια βάση, σε 152 εκατομμύρια άνδρες ηλικίας μεταξύ 40 και 79 ετών. Ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς, μέχρι το 2025, ο αριθμός των πασχόντων θα φθάσει στα 322 εκατομμύρια άνδρες.

Η συχνότητα εμφάνισης του προβλήματος αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία, γιατί η δυσλειτουργία είναι συνέπεια του σύγχρονου τρόπου ζωής. 

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι άνδρες με ηλικία άνω των 50 χρόνων. Έχει αποδειχθεί ότι η αποτυχία της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τη ζωή κάθε αρσενικού. Από πρόσφατες έρευνες προκύπτει ότι η στυτική δυσλειτουργία έχει άμεση σχέση με τη κατάθλιψη, τη απώλεια αυτοεκτίμησης και την αναστάτωση στις προσωπικές σχέσεις.

Ωστόσο μόλις το 30% των περιπτώσεων αναζητούν ιατρική βοήθεια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες η θεραπεία των περιπτώσεων αυτών έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο και η πλειοψηφία των ανδρών με το παρόν πρόβλημα μπορεί να θεραπευθεί αποτελεσματικά.

Πηγή:  New York Times

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline