Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Ρουμανία
Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Ρουμανία

Κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Ρουμανία

  • August 18, 2010
  • 0 Likes
  • 5 Views
  • 0 Comments

Το Υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας ανακοίνωσε, ότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα εγκεφαλίτιδας, που να οφείλονται στον “ιό του Δυτικού Νείλου”, επί ρουμανικού εδάφους.

Σύμφωνα με έκθεση που εστάλη το πρωί από το Εθνικό Ινστιτούτο Ερευνών Κατακουζηνός στο Υπουργείο Υγείας, τα δείγματα που ελήφθησαν, στην περιοχή της Τουλτσέα, από δύο ανθρώπους, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες πως προσβλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου, είναι αρνητικά“, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα δείγματα ελήφθησαν από δύο άνδρες, ηλικίας 18 και 43 ετών, από την επαρχία της Τουλτσέα, οι οποίοι προσήλθαν στο νοσοκομείο, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, με συμπτώματα εγκεφαλίτιδας. Αμέσως, ελήφθησαν δείγματα από τους ασθενείς προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν πρόκειται για τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Σύμφωνα με το ρουμανικό Υπουργείο Υγείας, η μεγαλύτερη έξαρση κρουσμάτων εγκεφαλίτιδας, που οφειλόταν στον “ιό του Δυτικού Νείλου”, καταγράφηκε το 1996, με συνολικά 393 περιστατικά. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής ήταν, να υιοθετηθεί, το 1997, ένα σύστημα επιτήρησης της ασθένειας, το οποίο είναι σε ισχύ έως σήμερα. Πέρυσι, καταγράφηκαν δύο περιστατικά του “ιού του Δυτικού Νείλου”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline