Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κίνδυνοι επιδημιών μετά τις φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν
Κίνδυνοι επιδημιών μετά τις φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν

Κίνδυνοι επιδημιών μετά τις φονικές πλημμύρες στο Πακιστάν

  • August 3, 2010
  • 0 Likes
  • 27 Views
  • 0 Comments

Αυξάνεται η ανησυχία στο Πακιστάν για τον κίνδυνο επιδημιών μεταξύ του πληθυσμού του 1,5 εκατομμυρίου των πλημμυροπαθών μετά τις φονικές πλημμύρες στη βορειο-δυτική περιοχή της χώρας που προκάλεσαν τον θάνατο 1.200 ανθρώπων.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, παρασύροντας χιλιάδες σπίτια και καταστρέφοντας αγροτικές εκτάσεις σε μία από φτωχότερες περιοχές του Πακιστάν, θέατρο βιαιοτήτων των δυνάμεων των ταλιμπάν και οργανώσεων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Οι αρχές προειδοποιούν για τον κίνδυνο επέκτασης της χολέρας και της γαστρεντερίτιδας εξαιτίας της έλλειψης πόσιμου νερού, διευκρινίζοντας ότι λαμβάνονται μέτρα εκκένωσης περιοχών στην επαρχία Σουάτ, θέατρο πρόσφατης μεγάλης επίθεσης των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων κατά των ταλιμπάν.

Εκτιμούμε ότι περί τα 100.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους παιδιά, έχουν πληγεί από την χολέρα και ασθένειες του γαστρεντερικού συστήματος“, δήλωσε ο Σιέντ Ζαχίρ Αλί Σαχ, υπουργός Υγείας της επαρχίας Χιμπέρ Παχτούνχουα, του βορειο-δυτικού Πακιστάν.

Προτεραιότητά μας είναι η μεταφορά πληθυσμών προς πιο ασφαλείς περιοχές και στη συνέχεια η παροχή φροντίδας“. Ιατρικές μονάδες έχουν σταλεί με ελικόπτερο στις πληγείσες περιοχές.

Η αμερικανική κυβέρνηση υποσχέθηκε χθες βοήθεια ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων και την αποστολή ελικοπτέρων, πλοίων και προμηθειών στο Πακιστάν, ενώ βοήθεια ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων υποσχέθηκε και η Κίνα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την αποδέσμευση 30 εκατομμυρίων ευρώ ως βοήθεια προς το Πακιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline