Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Κέικ για την καταπολέμηση του στρες
Κέικ για την καταπολέμηση του στρες

Κέικ για την καταπολέμηση του στρες

  • November 26, 2010
  • 0 Likes
  • 8 Views
  • 0 Comments

Κέικ αποκατάστασης “Feed Back” και αλεύρι με εκχύλισμα σταφυλιού προτείνουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, που μπορεί να οδηγήσει σε παθολογικές καταστάσεις, επιβαρυντικές για την υγεία.

Επιστήμονες του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ακολουθώντας την τάση που θέλει τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερους ανθρώπους ν’ ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής, με σκοπό την πρόληψη ασθενειών, αναζητώντας διαιτητικά προϊόντα, που εκτός από τη διατροφική τους αξία έχουν και ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία, πραγματοποιούν έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, καθηγητής Δ. Κουρέτας, στο εργαστήριο του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μελετάται -μεταξύ άλλων- η προστατευτική δράση συγκεκριμένων προϊόντων έναντι του οξειδωτικού στρες σε ανθρώπους, το οποίο και μπορεί να οδηγήσει σε παθολογικές καταστάσεις, όπως καρκίνος, καρδιοπάθειες και διαβήτης.

Έτσι, έχουν αναπτυχθεί δύο προϊόντα. Το αλεύρι με εκχύλισμα σταφυλιού, που είναι ιδανικό για ψωμί, κέικ και άλλα προϊόντα. Όπως εξηγεί ο κ. Κουρέτας, οι μελέτες έχουν δείξει ότι το συγκεκριμένο προϊόν βοηθάει τη σωστή λειτουργία των αγγείων σε ασθενείς με υπέρταση, διαβήτη και παχυσαρκία, καθώς επίσης και ηλικιωμένους, οι οποίοι είναι ευαίσθητοι στις βλάβες από το οξειδωτικό στρες.

Το δεύτερο προϊόν είναι το κέικ αποκατάστασης ‘Feed Back’. Αυτό το προϊόν αποτελεί ένα καινοτομικό κέικ το οποίο περιέχει πρωτεΐνη από ελληνικό πρόβειο και κατσικίσιο τυρόγαλο και το οποίο βοηθάει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πρόκειται -όπως εξηγεί ο κ. Κουρέτας- για ένα προϊόν ιδανικό για αθλητές κι επίσης βοηθάει (όπως έχουν δείξει κλινικές μελέτες) καρκινοπαθείς, που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline