Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Θεραπεία με χειρουργείο των επιληπτικών σπασμών μικρών παιδιών και εφήβων
Θεραπεία με χειρουργείο των επιληπτικών σπασμών μικρών παιδιών και εφήβων

Θεραπεία με χειρουργείο των επιληπτικών σπασμών μικρών παιδιών και εφήβων

  • April 27, 2009
  • 0 Likes
  • 14 Views
  • 0 Comments

Μια νέα αμερικανική μελέτη αποκαλύπτει ότι οι χειρουργικές επεμβάσεις που εκτελούνται σε παιδιά και εφήβους που πάσχουν από επιληψία, είναι σχετικά ασφαλείς και αποτελεσματικές για τον έλεγχο των σπασμών. Τα ευρήματα από τις μελέτες αυτές δείχνουν επίσης ότι, η έγκαιρη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να έχει θετική επίπτωση στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των μικρών παιδιών.

Τα παιδιά υποβλήθηκαν γενικά σε μείζονες επεμβάσεις εγκεφάλου. Παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκαν σε σοβαρές επεμβάσεις, υπήρξαν λίγες επιπλοκές και μόνον ένας θάνατος, από ένα σύνολο 116 παιδιών με επιληψία που υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση. Από αυτά τα παιδιά το 82% είχε αρχίσει να εμφανίζει σπασμούς κατά το πρώτο έτος της ζωής. Κατά την στιγμή των χειρουργικών επεμβάσεων, τα παιδιά παρουσίαζαν κατά μέσον όρο 21 σπασμούς ημερησίως, ενώ ένα παιδί είχε φτάσει να εμφανίζει 600 σπασμούς ημερησίως. Ένα χρόνο μετά τη χειρουργική επέμβαση, ποσοστό 67,3% των παιδιών ήσαν χωρίς σπασμούς, ενώ ένα ποσοστό 14% παρουσίαζε βελτίωση μεγαλύτερη από 90%. Μόνο 7,5% δεν ωφελήθηκε από τη χειρουργική επέμβαση. Επιπλέον, ένα ποσοστό 55,3% παρουσίασε βελτίωση της ανάπτυξης μετά την χειρουργική επέμβαση.

Όπως δηλώνει ο επικεφαλής ερευνητής αυτής της μελέτης «Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης μας οδηγούν να συμπεράνουμε ότι η χειρουργική θεραπεία της επιληψίας σε παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών, είναι σχετικά ασφαλής και αποτελεσματική για τον έλεγχο των σπασμών. Η πολύ μικρή ηλικία δεν αποτελεί αντένδειξη για τη χειρουργική επέμβαση σε παιδιά με επιληψία που είναι δύσκολο να ελεγχθεί με φάρμακα.»

Ένα μεγάλο ποσοστό μικρών παιδιών και βρεφών που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την χειρουργική θεραπεία της επιληψίας, δεν υποβάλλονται σε αυτήν τη διαδικασία. Επί του παρόντος, αυτά τα παιδιά συχνά υποβάλλονται αναποτελεσματικά σε διάφορες αντιεπιληπτικές θεραπείες, αφήνοντας τη χειρουργική επέμβαση σαν τελευταίο καταφύγιο. Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, ενισχύουν τον ισχυρισμό ότι χειρουργική επέμβαση θα μπορούσε να είναι μια καλύτερη επιλογή παρά η συνεχιζόμενη φαρμακευτική αγωγή, και θα πρέπει ίσως να εφαρμόζεται νωρίτερα.