Sign In

Άρθρα για την υγεία

Τελευταία Άρθρα
«Θεούς και δαίμονες» κατηγορεί ο Μασκ για το Twitter

«Θεούς και δαίμονες» κατηγορεί ο Μασκ για το Twitter

Τους ακτιβιστές κατηγορεί ο Έλον Μασκ για την πτώση εσόδων του Twitter, ( μετακυλίοντας εμμέσως τις ευθύνες για την θύελλα απολύσεων που ακολουθεί) ενώ τους καταλόγισε πως  «προσπαθούν να καταστρέψουν την ελευθερία του λόγου στην Αμερική».

«Το Twitter είχε τεράστια πτώση στα έσοδα, λόγω των ομάδων ακτιβιστών που πιέζουν τους διαφημιστές, παρόλο που τίποτα δεν άλλαξε στον έλεγχο του περιεχομένου και κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να τους καθησυχάσουμε» έγραψε σε ανάρτησή του.

Αρκετοί διαφημιστές είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τα σχέδια του Μασκ να επανεξετάσει την πολιτική ελέγχου περιεχομένου του Twitter. Η Volkswagen AG , η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, ενώθηκε με την Pfizer Inc. και την General Mills Inc. και πάγωσαν προσωρινά τις διαφημίσεις τους στην πλατφόρμα.

Twitter has had a massive drop in revenue, due to activist groups pressuring advertisers, even though nothing has changed with content moderation and we did everything we could to appease the activists.

Extremely messed up! They’re trying to destroy free speech in America.

— Elon Musk (@elonmusk) November 4, 2022

Εντωμεταξύ  άρχισαν να φτάνουν τα πρώτα email απόλυσης.

«Σήμερα είναι η τελευταία εργάσιμη μέρα σας στην εταιρεία», γράφει το μήνυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, ο νέος ιδιοκτήτης της πλατφόρμας θέλει να απολύσει το ήμισυ του ανθρωπίνου δυναμικού, 3.700 εργαζομένους, προκειμένου να μειώσει δραστικά τα έξοδά του.

Ήδη κατατέθηκε συλλογική αγωγή σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, που ζητεί από το δικαστήριο να εκδώσει εντολή που θα απαιτεί από το Twitter να συμμορφωθεί με την Πράξη Προειδοποίησης Εργαζομένων και που θα απαγορεύει στη διοίκηση να προσφέρει ανταλλάγματα σε εργαζομένους, προκειμένου να τους πείσει να υπογράψουν έγγραφα, με τα οποία θα αποποιούνται του δικαιώματός τους να συμμετέχουν σε δικαστικές προσφυγές.

Υπενθυμίζεται ότι εξαγόρασε το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Την ίδια στιγμή οι εναπομείναντες εργαζόμενοι αγωνίζονται για την ανάπτυξη νέων εργαλείων που μπορούν να πουληθούν στους χρήστες. Το πιο επείγον είναι ένα συνδρομητικό πρόγραμμα  μηνιαίο πρόγραμμα 8 δολαρίων που, μεταξύ άλλων προνομίων,  προβάλει το γνωστό μπλε «τικ» δίπλα στο όνομά των χρηστών υποδηλώνοντας έτσι πως είναι αυθεντικός λογαριασμό.

Επί του παρόντος, τα σημάδια ελέγχου είναι δωρεάν και χρησιμοποιούνται  κυρίως για επαληθευμένους λογαριασμούς διασημοτήτων, πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων δημόσιων προσώπων για τη διάκρισή τους από τυχόν απατεώνες.

Το βιαστικά οργανωμένο πρόγραμμα blue-check, το οποίο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, αντιμετωπίστηκε με οργή από δημοφιλείς χρήστες στο Twitter. Ο Μασκ και η νέα ομάδα του απάντησαν χλευαστικά.  «Τα σχόλιά σας ανατιμήθηκαν, πληρώστε τώρα 8 δολάρια», έγραψε ο Μασκ απαντώντας στην εκπρόσωπο της Βουλής των Αντιπροσώπων  των ΗΠΑ Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτεζ, η οποία επέκρινε την ιδέα να υποχρεωθούν οι άνθρωποι να πληρώνουν στο όνομα της «ελευθερίας του λόγου».

Lmao at a billionaire earnestly trying to sell people on the idea that “free speech” is actually a $8/mo subscription plan

— Alexandria Ocasio-Cortez (@AOC) November 2, 2022

naftemporiki.gr

Related Posts