Καλέστε μας! 2182180284
Σύνθετη
Αναζήτηση
  1. Αρχική
  2. Η ψωρίαση μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία
Η ψωρίαση μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία

Η ψωρίαση μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία

  • August 31, 2010
  • 0 Likes
  • 25 Views
  • 0 Comments

Οι ασθενείς που πάσχουν από ψωρίαση είναι πιο επιρρεπείς να οδηγηθούν σε αυτοκτονία, σύμφωνα με μια νέα βρετανική μελέτη. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα άτομα που συμμετείχαν εθελοντικά στην μελέτη και έπασχαν από την δερματική ασθένεια της ψωρίασης, είχαν δυο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να σκεφτούν την αυτοκτονία από τα άτομα που δεν έπασχαν από την ασθένεια.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ασθένεια αυτή έχει άμεση επίδραση στην ψυχολογία των ασθενών.

Όπως αποκαλύπτουν οι ειδικοί της έρευνας, αν μια γυναίκα που πάσχει από ψωρίαση και το έκζεμα καλύπτει το 3% του σώματός της, την περιορίζει στο να ντυθεί με ρούχα που αναδεικνύουν την σιλουέτα της, με αποτέλεσμα αυτό να την καταβάλλει ψυχολογικά.

Περίπου το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από την ασθένεια της χρόνιας φλεγμονώδης δερματοπάθειας ψωρίασης.

Στο 75% των ασθενών εμφανίζεται πριν από την ηλικία των 40 ετών, αλλά γενικά η ψωρίαση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία.

Υπάρχουν πολλές μορφές ψωρίασης. Η πιο συνηθισμένη είναι η κατά πλάκας ψωρίαση (κοινή ψωρίαση), η οποία εμφανίζεται στο 80% περίπου όλων των ασθενών με ψωρίαση. 
Άλλες μορφές ψωρίασης είναι: η σταγονοειδής, η ερυθροδερμική, η φλυκταινώδης.

Η ψωρίαση δεν θεραπεύεται εντελώς, υπάρχουν όμως πολλοί μέθοδοι αντιμετώπισης (φάρμακα, ειδικές κρέμες κ.τ.λ.) για την ανακούφιση των συμπτωμάτων και μάλιστα το έκζεμα να εξαφανιστεί.

Πηγή:  Reuters

Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline